Derby-ul etapei a III-a din cadrul ligii a IV-a, disputat pe arena „CSO” din localitatea Cugir, a pus faţă în faţă gazdele CSO Cugir, ocupanta locului secund, cu 6 puncte, respectiv Performanţa Alba Iulia ocupanta locului 4, cu 4 puncte. La partidă au asistat 500 de spectatori printre care și Ioan Mărginean, patronul „U” Cluj.

Partida de la Cugir s-a dovedit a fi una cu mult peste nivelul ligii a IV-a, gazdele revenind de la 0-2 în doar 7 minute.  Prima repriză a fost dominată de gazde, care au trecut pe lângă deschiderea scorului în 4 rânduri (min 1 Lucian Itu şut violent din marginea careului pe lângă poartă , min 17 centare Sorin Deaconu care se opreşte pe tranversală, min 40 – L. Itu reia peste poartă din 5 metri cu capul, 42 șut Andrei Iovănescu, paradă Alexandru Man).

Cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 37 Dani Ianc deschide scorul cu o lovitură de cap după centrarea venită de pe partea stângă, de la Andrei Cernea. Până la deschiderea scorului, oaspeţii au mai avut două ocazii în minutele 7 respectiv 10.

A doua repriză a adus cu ea spectacolul în sine. În minutul 54, spectatorii cugireni sunt reduși la tăcere, deoarece Performanța îşi majorează avantajul dintr-un penalty obținut de autorul primului gol şi transformat de Andrei Cernea. Cugirenii îşi amintesc că sunt gazdele meciului şi sunt neînvinşi pe teren propriu şi revin în meci. Prima dată în minutul 75, prin sărbătoritul zilei, Lucian Itu, care transformă o lovitură liberă de la 30 metri, făcându-și un cadou frumos, în ziua în care a împlinit 34 de ani.

Bucuria primului gol a fost amplificată de Gabriel Goronea, acesta a înscris pentru 2-2 și a readus tribunele la viață.

Profitând de momentele bune, cugirenii au dat lovitura pe final când Itu l-a învins pe Man cu un șut din interiorul careului.

Echipele combatante:

CSO CUGIR: Răzvan Lăncrăjan-Radu Ştefan, Dan Adrian (min 82-Cosmin Şuvaina), Alex Sîrbu, Sorin Deaconu, Fabian Pop, Marius Lupşan, George Goronea, Alin Şuteu (min 59,Marius Neagu), Andrei Iovănescu (59,Valentin Mihu), Lucian Itu, Antrenor: Emil Ţimpea.

PERFORMANŢA Alba Iulia: Andrei Man-Vasile Soporan, Cosmin Oltean, Ovidiu Turuş, George Toma, Daniel Ianc, Alexandru Hada, Călin Dănilă (84,Gheorghe Medrea), Daniel Dănilă (80, Alexandru Culda), Andrei  Cernea (70, Ioan Truţă), Silviu Turuş. Antrenor: Ioan Marinca.

Declaraţii la final:

Bogdan Petric, manager sportiv: „A fost un meci important,băieţii au dat dovadă de caracter, revenind după ce au fost conduşi cu 2-0. Am sperat că putem reveni în joc şi am luptat pînă în ultimul moment şi suntem bucuroşi că am reuşit să cîştigăm şi prin acest rezultat am reuşit să facem fericiţi cei 500 de cugireni prezenţi în după amiaza aceasta în tribune”.

Ioan Marinca, antrenor Performanţa Alba Iulia : „O greşeală din partea portarului nostru a dus la înscrierea primului gol al gazdelor, după golul acela am căzut psihic dar şi fizic şi ce a urmat s-a făzut pe terenul de joc. Sunt mulţumit de jocul echipei, în afară de cele 5 minute  în care am primit golurile. Mergem înainte şi trebuie să câştigăm meciul următor, cel cu CS Zlatna. Obiectivul nostru rămâne același, clasarea pe locurile 1-5 la finalul campionatului.”

Sorin Giurcă

 
 
 

Publicitate

Publicitate