A sosit momentul ca Alba24.ro să vă ofere  retrospectiva anului 2012 în sportul din judeţul Alba. Reamintim că în acest an sportul judeţean a fost presărat cu momente plăcute, dar şi mai puţin plăcute.

În ianuarie, amintim transferul ratat a lui Ciprian Selagea. Mijlocaşul care în momentul de faţă se află la Dinamo II şi a fost împrumutat la FC Bihor Oradea a ratat un transfer în Grecia la echipa Panionios Atena. De partea cealaltă, Unirea Alba Iulia l-a pierdut pe Yamoudou Camara, fundaşul francez a ales CSMS Iaşi în dauna echipei din Alba Iulia, iar, pentru a umple golul lăsat, la echipa lui Gherman a sosit Ionuţ Şerban, fotbalist care jucase la Mureşul Deva.

Tot la începutul lunii ianuarie, CSU Alba Iulia a transferat-o pe Becca Tobin; sportiva sosită la Alba Iulia se află şi în prezent în lotul  echipei de baschet feminin CS Universitatea.

Tot în 2012 a avut loc şi lansarea noii cărţi de şah a lui Marius Ceteraş: ”Ghidul jocului de şah pentru elevi”.

De ziua îndrăgostiţilor, pe 14 februarie, Anca Bunea a fost legitimată şi la CS Unirea Alba Iulia, obţinând dubla legitimare cu CSS Mediaş. Sportiva a început să obţină rezultate notabile şi să aducă noi medalii în zestrea clubului albaiulian.

Unirea Alba Iulia l-a cedat în luna februarie pe Alexandru Giurgiu la Gaz Metan Severin, fotbalist care a promovat în Liga I alături de CS Severin. Din transferul fotbalistului, gruparea „alb-negrilor” a încasat suma de 25.000 de euro.

În 22 februarie, pentru prima dată în sportul din judeţul Alba s-a putut vorbi despre noul supliment de ştiri Sport.Alba24.ro, subdomeniu al portalului Alba24.ro, preocupat să ofere „Totul despre sportul din judeţul Alba”.

Evenimentul lunii martie a fost disputarea jocului All Star Game la Alba Iulia, eveniment ce a avut loc în premieră în oraşul nostru. Echipa Nord versus Sud au încheiat la egalitate 65-65. În acel meci, baschetbalista de la CSU Alba Iulia – Breanna Salley a fost desemnată Miss Baschet 2012; în schimb, Katya Abramzon s-a accidentat, rătând finalul sezonului.

În luna aprilie, CSU Alba Iulia a fost eliminată din play-off, CSM Satu Mare a câştigat dubla cu formaţia noastră, după ce în ambele partide arbitrajul a avut un cuvânt greu de spus.  După acest moment, baschetbalistele din SUA au lansat piesa „Alba nu e pregătită”

Tot în luna păcălelilor, arbitrul asistent Alexandru Vodă a trecut prin botezul primei divizii. Albaiulianul a arbitrat partida CS Mioveni – Rapid Bucureşti, dispută încheiată cu scorul de 2-1 în favoarea giuleştenilor.

La capitolul debuturi, reamintim cazul obţinerii tricoului naționalei de fotbal de către Gicu Grozav, sportiv care a debutat cu gol  în amicalul cu Elveția, iar  evoluțiile sale dau încredere și speranțe pentru viitorul tricolorilor.

În luna mai, Volei Club Alba-Blaj a reușit una din cele mai mari performanțe din 2012, mai exact promovarea în Divizia A1 de volei feminin, la capătul unui turneu de baraj care a avut loc la Blaj.

În luna iunie a anului 2012, fundașul albaiulian Florin Ilie a făcut pasul spre Liga I. Plecat gratuit de la Alba Iulia, după ce conducătorii din 2009 s-au zgârcit la câteva sute de lei noi, apărătorul crescut de Alexandru Kalanyos a fost transferat la Concordia Chiajna, revelația returului din sezonul 2011-2012.

După ce, doi ani, campioana județului Alba la fotbal a fost umilită la jocul de baraj, a sosit momentul ca Europa Alba Iulia să promoveze în Liga a III-a, după ce au învins Vulturii Vultureni cu scorul de 2-0, grație reușitelor lui Radu Andone și Marius Cristea.

În luna septembrie, pe „Cetate” criza a atins cote maxime. Fotbaliștii pregătiți de Stelian Gherman au ajuns să primească drept mic dejun înainte de meci doar două felii de salam și doi cremwurști. 

Luna octombrie a tulburat și mai tare apele la Unirea Alba Iulia. Înfrângerea 0-3 cu Luceafărul Oradea a fost fatală pentru Bumbac, Pascal și Bucurică. Cei trei, chiar dacă nu au evoluat, au fost suspectați că „s-au dat loviți” pentru a nu juca cu gruparea orădeană. Tot după acel meci, Stelian Gherman a decis să părăsească Unirea Alba Iulia.

Marius Hațegan a câștigat concursul pentru postul de director al CSU Alba, iar, imediat după numire, acesta mărturisea că-și dorește să reușească în baschetul feminin, ceea ce nu reușise în alte părți.

Anul s-a încheiat cu Gala Sportului, eveniment în cadrul căruia s-au oferit distincțiile pentru cei mai valoroşi sportivi din județ. Ana Rodean și Carmen Pârva au fost desemnate sportivele anului, la sporturi olimpice și neolimpice.

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate