Mihai Dăscălescu Miercuri, la Casa Fotbalului din București au avut loc alegerile pentru șefia Federației Române de Fotbal. 173 de membri ai cluburilor profesioniste, dar și reprezentanți ai AJF-urilor din țară au votat pentru președinția FRF.

În ziua alegerilor, Marcel Pușcaș a renunțat în favoarea altui candidat, astfel că în luptă au rămas Sorin Răducanu, Răzvan Burleanu, Gheorghe Ghivorchian şi Vasile Avram.

Județul Alba a avut patru reprezentanți la Casa Fotbalului. Este vorba de Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia), Sorin Corpodean (AJF Alba), Ciprian Pahone (Metalurgistul Cugir) și Nicolae Popa (LPS Sebeș).

În primul tur, rezultatul alegerilor a fost 72 de voturi Răzvan Burleanu, 59 de voturi Vasile Avram, 29 de voturi Gheorghe Chivorchian, iar 13 voturi nu au fost validate.

Chivorchian îl susține pe Răzvan Burleanu!

După primul tur de voturi, cel care poate înclina decisiv balanța, Gheorghe Chivorchian a ales să-l susțină în turul secund pe Răzvan Burleanu, candidat care devine astfel favorit să preia funcția de președinte a Federației Române de Fotbal.

Cel mai probabil Burleanu i-a propus o funcție în staff-ul său lui Chivorchian, deși într-o declarație dată pentru GSP.RO cu mult timp înainte, Chivorchian susținea „Dintre Avram și Popescu, îl susțin pe Burleanu”.

În urma voturilor din turul secund, Răzvan Burleanu este noul președinte al FRF.

Președintele Unirii Alba Iulia Mihai Dăscălescu: „S-a votat schimbarea”

Aflat la Casa Fotbalului, președintele Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu își leagă câteva speranțe de mandatul  lui Răzvan Burleanu la FRF.

„S-a votat schimbarea, se pare că primul lucru care a fost făcut de domnul președinte, i-a cerut demisia secretarului general. Să sperăm că în următorii patru ani fotbalul își va schimba imaginea și că oamenii de rând își vor schimba părerea. Este un președinte tânăr și sperăm că se va implica foarte mult în ceea ce privește centrele de copii și juniori și să facem un centru regional la Alba Iulia”, a declarat Mihai Dăscălescu.

Totuși Dăscălescu consideră că altul ar fi fost rezultatul dacă decizia judecătorilor nu l-ar fi scos din cursă pe Gică Popescu. „Sunt convins că favorit a fost Gică Popescu și ar fi câștigat din primul tur”, a mai punctat Dăscălescu.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate