Mezinul clubului municipal de şah albaiulian, Radu Ţâmpea, a debutat excelent în noul an, câştigând detaşat Concursul Naţional Şcolar de Şah “Elisabeta Polihroniade”, desfāşurat la Cāciulata, la categoria copii sub 7 ani. Experienţa superioarā a juniorului albaiulian, care studiazā şahul de 2 ani sub îndrumarea antrenorului Florin Ungurean şi participă deja regulat la competiţii pentru juniori de categorii mai mari de vârstā, precum şi în turnee pentru adulţi, şi-a spus cuvântul.

Radu Tâmpea a dominat cu autoritate competiţia,  obţinând 10 victorii din tot atâtea partide în proba principalā, cea de şah clasic, reuşind de asemenea să câştige şi celelalte două probe incluse în program, de blitz (tot cu punctaj maxim, 8 puncte în 8 partide) şi dezlegāri (rezolvări de probleme).

Concursul Naţional Şcolar a devenit o competiţie tradiţională în calendarul Federaţiei Române de Şah, fiind organizat anual sub patronajul marii maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade, ín parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi îşi propune în special susţinerea promovării şahului în şcoli. De asemenea, organizatorii asigură învingătorilor de la fiecare categorie de vârstă participarea la Campionatul Mondial Şcolar de Şah, astfel că succesul în această competiţie îi aduce lui Radu Ţâmpea şi calificarea la mondialele şcolare care se vor desfăşura în luna mai, la Halkidiki (Grecia).

De remarcat şi evoluţia celorlalţi juniori albaiulieni clasaţi pe poziţii fruntaşe: Maria Ileană – locul 3 la categoria fete sub 15 ani, George Ileană – locul 5 şi Iustin Ciorgovean – locul 6, ambii la categoria băieţi sub 13 ani.

 
 
 

Publicitate

Publicitate