După ce a refuzat funcția de antrenor secund, Radu Andone este la un pas de a nu mai face parte din echipa Europa Alba Iulia. Deși mai are contract până în iarnă cu divizionara terță, Andone fie se va pregăti cu echipa secundă a clubului, fie își va rezilia contractul cu Europa Alba Iulia.

Dan Mănăilă nu va conta pe serviciile lui Andone, iar soarta fostului  antrenor-jucător urmează a fi stabilită în perioada următoare. Cel mai probabil, Mănăilă va evita o colaborare cu acesta, dat fiind faptul că ar fi greu ca fostul antrenor să colaboreze cu actualul, din postura de jucător.

„Domnul Mănăilă va decide, noi nu ne supărăm dacă rămâne, nu ne supărăm dacă nu va rămâne. Noi nu avem nimic împotriva jucătorului Radu Andone, decizia va aparține antrenorului. Radu este în continuare jucătorul echipei Europa Alba Iulia, cel mai probabil se va pregăti cu echipa secundă”, a declarat Liviu Coacăză, președinte Europa Alba Iulia.

Dan Mănăilă, după primul antrenament cu Europa Alba Iulia: „E muncă, la fel ca la Plevna”

Deși a preluat echipa doar de marți, Dan Mănăilă este încrezător în privința rezultatelor pe care le va obține cu echipa din Alba Iulia.

„Sperăm ca la sfârșitul campionatului să fim tot în liga a III-a.  La experiența mea, nu necesită un impact cu jucătorii. Băieții sper că vor prinde lucrurile bune, este foarte mult de lucru, e muncă la fel ca la Plevna. E multă muncă brută. Din punct de vedere al pregătirii, nu am ce să reproșez fostului antrenor. Am rămas impresionat de câțiva jucători. Cred că mulți pot juca mai sus, în scurt timp”, a declarat Dan Mănăilă, antrenor principal FC Europa Alba Iulia.

Sâmbătă, Europa Alba Iulia va juca de la ora 17.00 la Turda, contra celor de la SESO Câmpia Turzii. Disputa de sâmbătă va constitui și primul test oficial pentru Dan Mănăilă. Acesta speră că echipa pe care o pregătește să obțină măcar un punct la Câmpia Turzii.

„Întâlnim o echipă matură, pragmatică, o echipă cu experiență în liga a III-a, foarte mare. Eu vreau să începem să jucăm la puncte, nu la spectacol”, a precizat Mănăilă.

„Între meciurile cu Oșorhei și Hunedoara, ne mai lipsea un joc cu Real Madrid”

Echipa care evoluează pe terenul „Mureșul” din Drâmbar va avea parte de un program infernal. După ce, în primele trei runde, au jucat cu două din echipele puternice ale seriei, Europa va mai avea trei meciuri de foc. După jocul cu SESO Câmpia Turzii, echipa lui Mănăilă se va deplasa la CS Oșorhei (echipă antrenată de Cosmin Bodea), iar pe propriul teren va sosi FC Corvinul Hunedoara.

„Vom avea un program infernal, între jocurile cu CS Oșorhei și FC Corvinul Hunedoara, ne mai lipsea un meci cu Real Madrid. Mergem cu încredere, iar echipa trebuie să prindă curaj, tupeu, talent există. Până la urma urmei toți adversarii au două mâini și două picioare, ca noi”, a concluzionat Mănăilă.

Cel mai probabil, tehnicianul grupării albaiuliene va folosi următorul „11” în jocul de sâmbătă: Răducanu – Lupșan, Andrea, Groza, Circov – B. Cristea, Hîrciagă, Bratima, Apetri – M. Cristea – P. Muntean.

 
 
 

Publicitate

Publicitate