img_1390După ce în 2013 s-a bucurat de un real succes, proiectul de dezvoltare a fotbalului feminin se va desfășura și în acest an. Asociația Județeană de Fotbal, în colaborare cu Comisia pentru Fotbal Feminin din cadrul FRF vor demara o nouă ediție a competiției de fotbal feminin, turneu intitulat „Fotbal și feminitate”.

Înscrierile oficiale încep din data de 10 martie pe site-ul AJF Alba și pe fotbalfeminin.ro. Suntem convinși însă că profesorii de sport de la instituțiile de învățământ din județ au început deja preselecțiile.

Prima ediție a competiției a fost câștigată de județul Alba, după ce a învins în finală Bucureștiul, cu 6-0. Proiectul se adresează tuturor fetelor din școlile gimnaziale şi licee, dar şi studentelor, care ar putea să-și formeze o echipă pentru această competiție.

Anul trecut, din județul Alba au participat 388 de fete, județul nostru ocupând primul loc la nivel național din punct de vedere al numărului de concurente înscrise.

Față de anul precedent, ediția secundă va aduce și noutăți din punct de vedere competițional și va cuprinde noi zone geografice. Proiectul „Fotbal și feminitate” este finanțat de UEFA cu suma 100.000 de euro.

img_1275De la „Fotbal și Feminitate”, la naționala de fete

Anul trecut, Loredana Popa a fost glogheterul competiției și una dintre cele mai bune fotbaliste din turneu. Loredana Popa din Pănade s-a făcut cunoscută prin intermediul acestui turneu de promovare și dezvoltare a fotbalului feminin, iar acum aceasta evoluează ca titular în naționala U-15 a României și evoluează la formația Olimpia Cluj, cea mai puternică grupare din țara noastră.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate