Mihai MincăMihai Mincă, portarul albaiulian aflat sub contract cu CFR Cluj până pe 13 ianuarie 2016, nu a mai fost primit să se antreneze cu lotul de la începutul acestui an. În plus, acesta nu şi-a mai primit salariu în 2014, deşi contractul nu a fost reziliat.

Portarul, născut în localitatea Zlatna, județul Alba, a ajuns la CFR Cluj în 2011, când a semnat un contract pe cinci ani.

Sătul de amânări şi de răspunsuri în doi peri din partea conducerii clubului, Mincă a depus, cu ajutorul AFAN, un memoriu către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. “Eu aşa mă simt, discriminat la locul de muncă. Colegii mei au mai primit bani anul acesta, eu nu am încasat nimic, deşi sunt sub contract cu CFR. Aici e locul meu de muncă, eu mă prezint, mă antrenez în condiţiile stabilite de club, dar nu îmi primesc salariul, deşi ceilalţi au primit. De ce? Nu mai spun că mă antrenez pe sintetic, îmi spăl singur echipamentul, nu beneficiez de servicii medicale,  nu sunt primit la sala de forţă”, a precizat Mincă.

Necazurile au început la reunirea lotului din iarna lui 2014. Deşi i-a spus iniţial că are nevoie de el, după două săptămâni Miriuţă i-a comunicat că nu poate merge în cantonament pentru că are salariu prea mare. “M-am antrenat cu cei care nu prindeau lotul şi cu câţiva juniori. Apoi, am rămas singur, ca la tenis. Nu am zis nimic, nici nu am vrut să depun memoriu, am spus că vreau să rămân la CFR şi că vreau să mă antrenez cu echipa asta, pentru că ştiu că sunt bun de echipa asta. Am acceptat să îmi taie din salariu, am acceptat reeşalonarea datoriilor din 2013, numai ca acest club să îşi primească licenţa, să nu le fac probleme, dar la un moment dat, mi-a ajuns. Am aflat în iulie că toţi jucătorii şi-au primit banii pe ianuarie şi februarie, numai eu nu. Am discutat cu directorul Răzvan Zamfir, dar el m-a trimis la Contabilitate!”, îşi continuă Mincă povestea.

CFR riscă depunctarea în decembrie şi apoi excluderea din campionat!

Mihai Mincă şi-a depus memoriu la FRF, pe 1 iulie 2014, după 6 luni de aşteptare, pentru restanţele din perioada decembrie 2013 – mai 2014. Acesta a câştigat între timp, însă CFR tot nu a plătit, decizia fiind în executare. Prima măsură împotriva clubului din Gruia s-a luat pe 5 noiembrie, amendă de 3.000 de lei. Dacă până pe 26 noiembrie Mincă nu încasează banii (din surse neoficiale, aproximativ 50.000 de euro), CFR va fi penalizată cu două puncte, după încă 15 zile cu alte două puncte, până se adună 12 puncte. În acest caz nefericit, fosta campioană va fi exclusă din campionat!

Mincă a mai depus un memoriu la FRF, pentru perioada iunie 2014 – august 2014, care s-a finalizat săptămâna aceasta. Clubul trebuie să plătească încă 30.000 de euro, dar va face iniţial recurs. Iar portarul e hotărât să mai depună încă un memoriu până la sfârşitul anului, pentru salariile pe septembrie şi octombrie.

sursa: prosport.ro

 
 
 

Publicitate

Publicitate