Moș Crăciun a venit mai repede în acest an pentru suporterii echipei de baschet feminin CS Universitatea Alba Iulia. Fetele din lotul echipei albaiuliene au reușit să se califice în semifinalele Cupei României și implicit și-au câștigat dreptul de a juca o finală, fie ea mică sau mare, în 2013.

Echipa construită în vară s-a confruntat cu probleme în urmă cu două luni, dar toate au trecut și acum CSU Alba Iulia poate spera la o medalie în Cupa României. Petru Eleș a dorit să savureze momentul, fără a se gândi la ceea ce va urma în 2013, în semifinale.

„În primul rând, este prima calificare într-o semifinală pentru un club totuși tânăr cum este CSU Alba Iulia și este o mare performanță, zic eu. Au fost două meciuri împotriva unei echipe în topul acestui campionat. Am avut șansa de a juca ambele meciuri acasă și am profitat de această șansă ”, a declarat Petru Eleș, director sportiv CS Universitatea Alba Iulia.

Întrebat de șansele pe care le are Alba în obținerea unei medalii, Petru Eleș consideră că, în ianuarie, când gruparea din Alba Iulia își va afla adversarul din semifinală, atunci se vor putea stabili șansele pe care le are echipa din orașul nostru pentru a obține o medalie.

„Depinde de tragerea la sorți, vor fi calificate alte trei echipe bune, Târgoviște, Sfântu Gheorghe și Arad. Este prematur să ne gândim la adversari sau medalie, momentan trebuie să ne bucurăm pentru această victorie”, a mai spus Petru Eleș.

Bogdan Duma: „Sperăm să organizăm final four la Alba Iulia. Albaiulienii merită un astfel de eveniment aici”

Președintele Consiliului de Administrație speră să facă o surpriză fanilor albaiulieni și să aducă ultimele două acte ale competiției în orașul Unirii.

„Sunt foarte fericit! Este pentru prima dată când CSU Alba Iulia reușește o astfel de performanță. Meritul este al întregii echipe, al antrenorilor și al staff-ului tehnic, care a reușit până la urmă să îndeplinească un vis vechi al albaiulienilor. Este cea mai mare performanță de la înființarea echipei. Sperăm ca în ianuarie să reușim să organizăm final four-ul, la fel cum anul acesta am reușit să aducem All Star Game la Alba Iulia. Albaiulienii merită un astfel de eveniment aici. Pe această cale vreau să-i mulțumesc domnului rector Daniel Breaz pentru încrederea și sprijinul acordat”, a declarat Bogdan Duma, președinte CA, CSU Alba Iulia.

Dacă Eleș a refuzat să comenteze numele adversarului pe care l-ar dori în semifinale, Bogdan Duma a recunoscut că și-ar dori să întâlnească BC Sepsi Sfântu Gheorghe.

„Mi-aș dori să jucăm cu Sfântu Gheorghe. Bănuiesc că Târgoviște și Arad vor fi celelalte echipe. Dacă nu vom juca cu Sfântu Gheorghe, ne vom lupta și vom încerca să învingem Târgoviște sau Aradul”, a mai punctat Duma.

Eniko Laza: „Ne bucurăm că suntem în careul de ași al României”

Cea mai veche echipieră din tabăra formației CSU Alba Iulia, Eniko Laza s-a bucurat de prima performanță reală obținută în tricoul formației din Alba Iulia și anume calificarea în semifinalele Cupei României.

”În primul rând, este o premieră acest fapt. Calificarea înseamnă foarte mult, ne bucurăm că suntem în careul de ași al României. E bine că am făcut față cu brio. Am rueșit să trecem peste perioada proastă și eu zic că suntem în creștere. Mi-aș dori să jucăm cu Sfântu Gheorhge. Ar fi un avantaj să jucăm la Alba Iulia în semifinale”, a declarat Eni Laza.

Trebuie menționat că, după partida de sâmbătă de la Târgu Mureș, fetele de la CS Universitatea se vor mai pregăti încă o săptămână, până în 21 decembrie, după care vor fi libere până pe 4 ianuarie.

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate