IMG_0995Proiectul de promovare și dezvoltare a fotbalului feminin din România își va continua activitatea începută anul trecut. Dacă în anul precedent am avut, doar în județul Alba, 388 de fete înscrise (locul I pe țară), în acest an sunt înscrise nu mai puțin de 750 de fete (locul II pe țară, județul Teleorman reușind să înscrie peste 1000 de fete).

Anul 2013 a fost unul foarte bun pentru județul Alba în privința fotbalului feminin! Alba Iulia a avut cea mai bună cifră, 388 de fete s-au înscris online, iar tot orașul nostru a găzduit  trei evenimente în „săptămâna fotbalului feminin – primă săptămână, turneul zonal ONSS, clasele IX – XII (desfășurat la Sebeș), turneul final interjudețean pentru clasele V – VIII (din programul național de dezvoltare al fotbalului feminin) și finala Cupei României la fotbal feminin (disputată între Olimpia CFF Cluj – Napoca și FCM Târgu Mureș, pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia).

Pe de altă parte, Loredana Popa a fost jucătoarea turneului interjudețean și golghetera competiției respective – a devenit între timp jucătoare legitimată la echipa Olimpia CFF Cluj-Napoca și, mai mult decât atât, o jucătoare prezentă la naționalele Under – 16, sau Under – 17 ale României,

Anul 2014 îl dorim mai bun decât precedentul, iar cele 750 de fete înscrise ne dau dreptul să gândim că am început cu dreptul, dublându-se practic numărul fetelor înscrise în program. Urmează să vedem cum se vor desfășura acțiunile organizate, nu doar la nivel județean, cât și la nivel național!  Multă baftă fetelor și felicitări, pentru că sunteți parte a fenomenului fotbal!

Faza locală se va desfășura în perioada 19 mai – 1 iunie astfel:

19 mai, ora 14:00 – Ocna Mureș – Sala de Sport „Lucian Blaga”;

20 mai, ora 11:00 – Blaj – Teren sintetic „CSȘ Blaj”;

22 mai, ora 14:00 – Teiuș – Teren sintetic Liceul Teoretic;

23 mai, ora 14:00 – Sebeș – Teren sintetic „Colegiul Național Lucian Blaga”;

24 mai, ora 12:00 – Alba Iulia – Teren sintetic „Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”;

25 mai, ora 11:00 – Câmpeni –  Teren sintetic Câmpeni;

30 mai, ora 14:00 – Aiud – Teren sintetic „Fair-Play” Aiud (clasele IX – XII);

31 mai, ora 09:00 – Aiud – Teren sintetic „Fair-Play” Aiud (clasele V – VIII);

1 iunie, ora 09:00 – Aiud – Teren sintetic „Fair-Play” Aiud (clasele I – IV).

Faza finală se va desfășura în perioada 14-15 iunie 2014, urmând ca acțiunile să continue în toamna anului 2014, mai mult ca sigur cu un campionat destinat fotbalului feminin, organizat de AJF Alba.

 
 
 

Publicitate

Publicitate