Nou-promovata Perla Jidvei a anunțat astăzi reprezentanții Asociației Județene de Fotbal Alba că nu se vor înscrie în Liga a IV-a. Astfel, după ce în urmă două luni cetățenii din Jidvei s-au bucurat de promovare, sezonul viitor nu vor avea parte de meciuri tari cu echipe precum Performanța Alba Iulia, Cuprirom Abrud, FC Cugir sau Arena Alba Iulia și se vor lupta la fel ca anul trecut cu Progresul Fărău, Avântul Sâncel sau Del Dodo Alba Iulia.

Campioana Seriei I din Liga a V-a, cu 68 de puncte adunate în 26 de etape, Perla Jidvei, a anunțat oficial că nu se vor înscrie în Liga a IV-a. Motivul principal al acestei retrageri este lipsa fondurilor, care sunt insuficiente pentru participarea în campionat.  Primarul comunei Jidvei, Alin Trif, a declarat că regretă foarte mult că s-a ajuns în această situație, dar decât să se retragă în plin campionat, mai bine nu se înscriu.

„Astăzi am anunțat reprezentanții Asociației Județene de Fotbal Alba ca nu ne vom înscrie în Liga a IV-a și că vom continua la fel ca anul trecut în Liga a V-a. Îmi pare foarte rău că s-a ajuns la această situație, iubesc fotbalul, dar decât să renunțăm în mijlocul campionatului din lipsă de fonduri, mai bine nu ne înscriem” a declarat Alin Trif, primarul comunei Jidvei

Fostul unirist, Alexandru Gabor, antrenor cu care Perla Jidvei a promovat în sezonul precedent, regretă munca depusă în ultimul sezon, dar fără anumite lucruri esențiale în pregătirea unei echipe nu ar fi văzut un viitor prea „roz” în noul sezon.

„Îmi pare rău pentru munca care am depus-o toți în Liga a V-a. Împreună ne-am bucurat, am bătut pe toată lumea, am reușit promovarea în Liga a IV-a, dar fără pregătire, fără teren, fără bani sau condiții optime pentru participarea în acest eșalon, mai bine nu. Eu personal în Liga a V-a nu voi mai continua, deoarece cred că nu ne vom înscrie nici măcar acolo.” a declarat Alexandru Gabor, antrenor Perla Jidvei

Perla Jidvei nu este doar unicul exemplu din România, care se retrage dintr-un campionat din lipsa fondurilor, exemplele pot continua și în ligiile superioare ale țării. Locul celor de la Jidvei va fi luat probabil de o altă formație din Liga a V-a.

 
 
 

Publicitate

Publicitate