Atletele de ca CS Unirea fac performanță chiar și atunci când nu le mai motivează nimic. În acest sfârșit de săptămână s-a desfășurat la Oradea Campionatul Național de Semimaraton unde CS Unirea a fost prezent cu trei sportive. Ana Rodean, Alina Boholțan și Andra Ologu au reușit să cucerească medalia de argint la proba pe echipe.

Cu toate că problemele financiare cu care se confruntă Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia sunt destul de mari în ultima perioadă, echipa de fete care a participat la Campionatul Național de Semimaraton, desfășurat duminică la Oradea, s-a întors acasă cu locul al II-lea.

La probele de individual, Ana Rodean s-a clasat pe locul 6, Alina Boholțan pe locul 9, iar Andra Ologu pe locul 16.

 

„De ansamblu, locul 2 este peste așteptări având în vedere greutățile financiare cu care se confruntă clubul. Am fost abandonați atât de CS Unirea cât și de CS Universitatea și Consiliul Județean. A fost un an extrem de dificil, cu foarte multe lipsuri. Indemnizația pe ianuarie au primit-o fetele acum 2 zile. Cum spuneam, a fost un an cu foarte mult stres cu foarte multe certuri. În aceste condiții, eu zic că locul al II-lea la echipe este unul neașteptat, mai ales că primul loc a fost ocupat de o selecționată formată din sportive din Zalău, Craiova și Sibiu”, a declarat antrenorul Gabriel Avram.

Acesta a precizat că de 6 luni directorul CS Unirea, Nichi Nistor este în concediu medical, iar în luna august contabila și-a dat demisia.

„La competiția de alergare montană am pus bani de la mine din buzunar și încă nu i-am recuperat. Toți banii merg la jucătoare din alte județe sau din alte țări, cum este cazul echipei de baschet. Nu este corect ca măcar o parte din aceștia să nu ajungă la sportive din Alba Iulia”, a mai spus Avram.

Potrivit acestuia, cele trei atlete care au participat la competiția de la Oradea au dublă legitimație, atât la CS Unirea, cât și la CS Universitatea, dar din păcate nu au fost sprijinite financiar, în ultima perioadă, de nici unul dintre cele două cluburi.

Următoarea competiție va avea loc în data de 6 octombrie, unde Ana Rodean vrea să își apere medalia de bronz cucerită anul trecut.

„Dacă o să iau bani pentru această competiție, nu o să mai rămână deloc pentru restul sportivelor”, a adăugat Gabriel Avram.

foto: arhivă

 
 
 

Publicitate

Publicitate