IMG_2655Peste 1000 de spectatori au participat duminică la derby-ul dintre ocupantele primelor două locuri din Liga a IV-a, județul Alba. Performanța Ighiu a devenit campioana județului Alba la fotbal. Cu o etapa înainte de finalul sezonului din Liga a IV-a, formația pregătită de fostul antrenor/jucător al Unirii Alba Iulia, Adorian Himcinschi, s-a impus cu 3-1 în derby-ul pentru fruntea clasamentului.

Aflate la egalitate de puncte înaintea partidei, cele doua echipe s-au întrecut în ocazii de poartă, goluri spectaculoase și intrari la limita regulamentului. Performanța Ighiu a deschis repede scorul după ce I. Grozav a greșit în defensivă, iar Silviu Turuș a driblat portarul și a deschis balul. Până la pauză doar portarul Adrian Roman a limitat proporțiile scoruui, acesta având câteva intervenții salutare. După pauză gruparea din Vințu de Jos a ieșit mai motivată de la cabine.

(P)  Adidasi fotbal pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Claudiu Oara a ratat o ocazie uriașă în minutul 51, fază la care veteranul Raul Unchiaș a scos de sub transversală lovitura de cap a ex-uniristului. Trei minute mai târziu trupa lui Himcinschi a făcut 2-0 grație aceluiași Silviu Turuș, acesta a înscris din careul de 6 metri, la o eroare de marcaj a fundașilor de la Vințu de Jos. Alexandru Circov a redus din handicap în minutul 59. acesta a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri și a relansat partida, însă nu pentru mult timp. În minutul 68, Romică David înscrie din interiorul careului cu un șut cu piciorul stâng.

Victoria de duminică le asigură celor de la Performanța Ighiu biletul pentru meciurile de baraj pentru accederea în Liga a III-a.

Trebuie precizat că în tribunele micuței arene din Ighiu s-au aflat oameni importanți ai fotbalului din județul Alba, iar aici îi putem aminti pe: Cornel Țălnar, Gicu Grozav, Mihai Dăscălescu (președinte Unirea Alba Iulia), Performanța Ighiu (antrenor Adorian Himcinschi): Unchiaș – D. Nemeș, Potopea, H. Marian, G. Toma – R. Moga, Oniche, Ov. Turuș/ cpt, Bălaș – S. Turuș, R. David; rezerve N. Cristea, Hîrciagă, Birk, C. Oltean, R. Morar, C. Dănilă, Olălău Mureșul (antrenor Mihai Manea): Ad. Roman – D. Ianc, Borșoi, Ov. Oniga, R. Sîrbu – Javla/ cpt, I. Grozav, I. Cristea – Cl. Oara, Circov – P. Muntean; rezerve: Al. Man – Ad. Neag, Ad. Păcurar, Gavrilă, Albu, C. Stoica, Fleacă

Foto: Cosmin Nistor

 
 
 

Publicitate

Publicitate