ajf-albaParteneriatul dintre Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba, coroborată cu demisia preşedintelui AJF Alba, Sorin Corpodean, au fost evenimentele care au pus pe jar, în această iarnă, fotbalul amator din judeţul Alba.

Membrii afiliaţi nu au stat cu mâinile în sân şi au trecut la fapte, încercând să întoarcă pe ultima sută de metri decizia de încetare a colaborării dintre cele două părţi.

Astfel, Clubul Sportiv Olimpia Aiud a propus la şedinţa organizată de AJF Alba în această lună cu reprezentanţii echipelor de copii şi juniori, iniţierea de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba a unei petiţii “Salvaţi Fotbalul Amator din judeţul Alba”, semnată de fotbaliştii din judeţ, familiile acestora şi alte persoane interesate de acest subiect.

“Consilierii judeţeni, indiferent de culoarea politică, trebuie să conştientizeze că au făcut o greşeală prin faptul că nu au continuat parteneriatul cu AJF Alba. Erau poate cei mai bine investiţi bani ai contribuabililor din judeţ, în creşterea sănătoasă şi armonioasă a unui mare număr de tineri din judeţ” se arată în comunicatul remis de formaţia „olimpicilor” aiudeani.
Primul care a subscris este primarul Şpringlui, Daniel Rusu postând pe un site de socializare un mesaj semnificativ. “Trebuie să luăm atitudine toţi…trebuie să le spunem celor din CJ Alba că nu îşi pot bate joc de un proiect bun. Un proiect care a dat rezultate. Un proiect care a reuşit. Nu vreau să fiu răutăcios dar se pare că pentru unii nu mai există decât sportul din Blaj…nu că aţ avea eu ceva special cu Blajul, dar nu e normal sî nu mai fie sprijinit fotbalul judeţean şi să finanţezi cu o sumă mult mai mare sportul din Blaj. Poate suntem buni doar în alegeri. Mâine (n.a. astăzi) voi întocmi o petiţie în acest sens şi vă rog pe toţi primarii sau conducătorii de cluburi să va aliaţi acestui demers şi să semnaţi pentru a o putea înainta la CJ Alba…cine ştie poate vor reveni la sentimente mai bune! Doar împreună…uniţi, vom putea fi puternici!” a punctat edilul din Şpring.

La rându-i Subcomisia de Arbitri Alba Iulia a postat, pe aceiaşi reţea de socialiaze următorul comentariu: Două condiții sunt esențiale pentru binele fotbalului amator din județul nostru: 1. Continuare parteneriatului dintre AJF Alba și Consiliul Județean Alba și 2. Membrii afiliați să îl convingă pe domnul Sorin Corpodean să nu renunțe la conducerea AJF Alba (statutul nu îl obligă să recurgă la acest demers). (Dan UDREA)

 
 
 

Publicitate

Publicitate