meci baschet 1Victorie în manșa tur a sferturilor Cupei României la baschet feminin pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a făcut un pas mare spre calificarea în Final Four-ul competiției, după ce a învins sâmbătă după-amiaza, scor 87-80 (31-15, 24-24, 20-21, 12-20), în deplasare, pe CSM Satu Mare.

Trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan ia o opțiune serioasă de calificare în semifinale și pleacă cu un avans bun în partida retur, care va avea loc la Alba Iulia, peste patru zile.

Partida a fost începută foarte bine de universitare, care s-au desprins rapid pe tabelă la peste 10 puncte, nelăsând gazdelor nicio șansă în primul sfert, încheiat scor 31-15 pentru CSU. Cea de-a doua pătrime a fost mult mai echilibrată și s-a încheiat la egalitate, sătmărencele reușind să stea aproape de formația din Alba Iulia, însă la pauza mare avansul oaspetelor a rămas de 15 puncte. La revenirea de la cabine, sportivele lui Popov au intrat în teren extrem de relaxate, lucru care le-a permis gazdelor să preia inițiativa, însă diferența de pe tabelă a scăzut cu un singur punct înainte de începerea ultimului sfert. În cea de-a patra parte a meciului trupa din Satu Mare a profitat de faptul că universitarele nu s-au regăsit și au început o puternică cursă de urmărire, ajungând la un moment la doar 3 puncte în spate, însă nu au reușit mai mult de atât, iar oaspetele s-au impus în final cu 87-80.

“Avem datoria să trecem în runda următoare, deoarece am pornit în confruntare ca favoriți, având clar un nivel mai ridicat de joc ca CSM Satu Mare în acest moment. Bine, astăzi lucrurile nu au mers exact cum trebuia în unele momente, am decis să și exersăm unele lucruri noi în defensivă pentru disputele următoare dificile din campionat, iar acestea nu ne-au ieșit foarte bine, deocamdată. Pe de altă parte, am avut de două ori diferențe mari în față, de circa 20 de puncte, dar unele momente de relaxare ne-au făcut să le pierdem și chiar să avem mici emoții la un moment dat. Per total însă spun că am meritat clar victoria și suntem ca și calificați în Final Four, deoarece nu cred că putem pierde acasă cu Satu Mare, mai ales la o diferență de 8 puncte”, a declarat Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia.

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Jessica Kuster, de la universitare, care a reușit 27 de puncte și 2 pase decisive pentru un coeficient de eficiență de 27 de unități.

Cu această victorie practic CSU face primul pas spre Final Four Cupa României 2014/2015, iar doar o mare surpriză ar putea să schimbe soarta acestui sfert de finală.

Manșa retur a sfertului de finală dintre CSU Alba Iulia și CSM Satu Mare va avea loc miercuri, 3 decembrie, cu începere de la ora 16.00, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia.

CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 27 de puncte și 2 pase decisive, Wumi Agunbiade – 23 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, Valencia McFarland – 16 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive, Marta Fodor – 8 puncte și 3 recuperări, L’Oreal Price – 7 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive și Larisa Toma – 6 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

foto: arhivă

 
 
 

Publicitate

Publicitate