Diana MirzaUn caz cel putin ciudat s-a petrecut vineri seara pe aeroportul Otopeni. Diana Mîrza, campioana națională de junioare a Irlandei și fosta campioană a Uniunii Europene, participantă la Openul Județului Alba la șah, turneu desfășurat în paralel cu Openul Internațional al României la șah de la Alba Iulia, și la Openul Internațional al României la blitz a fost despărțită de poliția de frontieră la aeroportul Otopeni de tatăl ei, Gabriel Mîrza, arbitru la turneele de la Alba Iulia, și de fratele sau Mark, nepermițându-i-se să se întoarcă în Irlanda împreună cu aceștia.  Motivul a fost că  pe lângă cetățenia irlandeză are și cetățenia română și nu avea procura de la mama ei pentru a veni în România.

„Diana Mirza s-a născut în Irlanda, acolo unde părinții săi s-au stabilit în urmă cu 17 ani. Pe lângă cetățenia irlandeză, a obținut și cetățentie română, însă nu a folosit niciodată cartea de identitate emisa de autoritățile române în 2014, folosind în mod uzual pașaportul irlandez.

În prezent Diana se află la București, la un prieten de-al tatălui său, și așteaptă să primească dreptul de a se întoarce alpturi de părinții săi în Irlanda” a transmis Marius Ceteraș.,

 
 
 

Publicitate

Publicitate