airsoft 1Airsoft este un nou sport de care sunt interesaţi tot mai mulţi tineri. Acesta este inspirat de jocurile tip shooter și este o transpunere în realitate a jocurilor ”Counter-Strike”, ”Delta Force”, ”Battlefield”. Sportul se joacă pe echipe și atrage tot mai multă lume indiferent dacă este sau nu un spațiu special amenajat. În țară există numeroase cluburi și grupări mari ce practică acest sport, însă în județul Alba nu există deocamdată un loc special amenajat, iar cei interesați sunt nevoiți să joace în pădurea din zona Mamut sau în fabrici ce au devenit ruine.

Airsoft este un joc cu tentă militară într-un cadru organizat ce simulează un conflict, utilizând replici ale armelor adevărate, capabile să tragă cu bile airsoft solide din plastic de mici dimensiuni. Cele mai răspândite arme de airsoft sunt cele de tip AEG. Acționarea lor este de natură electrică, transformând energia electrică în energie cinetică.

Aceste tipuri de replici au o autonomie destul de mare de funcționare, astfel cu un acumulator pot fi acționate de la câteva sute până la câteva mii de bile până să se termine energia din acumulator.

airsoft 4Echipamentul pentru a putea practica acest sport include în mod obligatoriu protecția ochilor. Ochii sunt cea mai sensibilă parte a corpului, expusă riscului de vătămare gravă în timpul jocului. Ochelarii de protecție sunt speciali, fabricați din materiale rezistente pentru a putea rezista impactului cu bila. Pentru a proteja ochii se pot folosi măști ce acoperă întreaga față cu lentilă solidă sau sită din metal special, proiectate pentru jocurile de airsoft.

Atât pentru începători, cât și pentru pasionații de Airsoft, există numeroase magazine ce pun la dispoziție o gamă de replici airsoft ale armelor adevarate sau echipamente de protecție și accesorii.

Regulile generale de joc:
Protecția minimă obligatorie o reprezintă ochelarii de protecţie speciali pentru airsoft.
Viteza bilei nu trebuie să depășească 200 m/s.
În momentul impactului cu bila, cel lovit trebuie să recunoască sau să conteste lovitura. Nu este permisă nerecunoașterea loviturilor și acuzarea de nedreptăți în caz de ratare.
Neînțelegerile de natură lovit-ratat trebuie rezolvate civilizat și cu cât mai puțin deranj față de coechipieri.
Nu este permis blind-fire-ul, adică să tragi cu replica expunând doar replica (la colțuri, pe garaje, pe construcţii sau pe sub vehicule și alte construcții); trăgătorul trebuie să ofere șansa adversarului de a riposta.
Instigarea la violența verbală și fizică pe terenul de joacă este strict interzisă.
Viteza este măsurată cu bile de 0,20 g
Viteze cuprinse între 50 si 110 m/s se întâlnesc la replici folosite în bătălii cu distanțe de angajare mici, cum ar fi mediul interior.
Viteze de la 110 la 120 m/s cu distanțe medii de angajare, de obicei situații de luptă în pădure sau în mediul exterior.
Între 120 și 140 m/s, folosite de replicile DMR, în general la distanțe medii spre mari.
Vitezele de peste 140 m/s care totuși nu trebuie să depășească 199 m/s, folosite pentru distanțe mari și foarte mari de angajare.

Vezi mai jos prezentări video ale jocului.

www.youtube.com/airsoft6tv

 
 
 

Publicitate

Publicitate