c20Festivalul “Open Şah Alba 2014” a continuat vineri, 18 iulie, cu turneul de la Câmpeni, la care au participat 50 de şahişti legitimaţi şi amatori din judeţele Timiş, Cluj, Sibiu, Mureş şi Alba, dar şi doi consilieri judeţeni, Marcel Stan şi Gabriel Cîra-Grigorescu.

Cei doi şi-au făcut curaj şi au intrat în competiţie alături de şahişti mult mai experimentaţi, din dorinţa declarată de a contribui la efortul comun al Consiliului Judeţean Alba şi Asociaţiei Judeţeane de Şah Alba de a promova şahul în. Deşi debutanţi într-o competiţie şahistă de nivel naţional, cei doi s-au descurcat mai mult decât onorabil, obţinând câte 2,5 puncte din cele 7 partide jucate.

Printre spectatorii care au asistat la competiţie s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, dar şi numeroşi localnici pasionaţi de şah.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în memoria maestrului Mihail Breaz. La festivitatea de premiere, cei mai buni concurenţi au primit premii in bani, diplome şi medalii.

Partidele turneului au fost foarte disputate, doar câştigătorul turneului reuşind să-şi păstreze invincibilitatea până la final. Iată sportivii care au urcat pe scena de spectacole de la Câmpeni pentru a primi premiile oferite de organizatori şi aplauzele spectatorilor:

Seniori: 1.Tiberiu Bardi (Rădeşti) 2. Alin Marcu-Lăpădat (Cluj-Napoca) 3. Mircea Cepoiu (Alba Iulia) 4. Iustin Ciorgovean (Alba Iulia)

Veterani: 1. Gheorghe Murg (Cugir) 2.Mihai Vîlceanu (Cugir) 3.Vasile Lupu (Cugir)

Feminin: 1.Narcisa Drăgulescu (Giarmata Vii) 2.Maria Ileană (Alba Iulia) 3.Camelia Gozner (Sibiu)

Copii sub 8 ani: 1.Raul Ferenţiu (Cluj-Napoca) 2.Cătălin Marină (Teiuş) 3.Klaid Iordăchescu (Cugir)

Copii sub 10 ani: 1.Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2.Ianis Tarciuc (Sebeş) 3.Eduard Şubredu (Cugir)

Copii sub 12 ani: 1.Nicoleta Băcanu (Sibiu) 2.Mihai Bucur (Giarmata Vii) 3.Adrian Ghişa (Cugir)

Jucători locali din Câmpeni: 1. Liviu Arieşan 2. Ioan Baicu 3. Emanoil Pilea

Turneul a fost arbitrat de Partenie Mihai (Giarmata Vii – Timiş) şi Marius Ceteraş (Alba Iulia).

Următoarea etapă a festivalului “Open Şah Alba 2014” se va desfăşura sâmbătă, 19 iulie, de la ora 10.00, la Avram Iancu.

 
 
 

Publicitate

Publicitate