meci baschet 1Nouă victorie în campionat pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară continuă șirul victoriilor în Liga Națională de Baschet Feminin după ce a învins sâmbătă seara, pe teren propriu, scor 74-47 (8-13, 19-9, 23-11, 24-14), pe BCM Danzio Timișoara, în urma unui joc care a contat pentru etapa a IV-a din campionatul intern. Succesul a fost obținut fără mari probleme de către trupa lui Popov, care a avut ușoare probleme și neconcordanțe în joc doar în prima partea a meciului.

Disputa a debutat sub nivelul așteptărilor pentru CSU, care s-a zbătut în primele minute, a ratat mult și i-a permis adversarei să treacă în față pe tabelă. După primul sfert trupa oaspete conducea cu 5 puncte, iar în tabăra albaiuliană apărea neliniștea. Sportivele universitare au reușit însă să își revină rapid și au preluat conducerea, reușind să intre în avantaj la pauza mare, scor 27-22. La fel de motivate au revenit și de la cabine, gazdele reușind să facă un sfert 3 convingător și să se detașeze ca scor, pentru ca în ultima pătrime să confirme doar victoria care în final a venit la o diferență de 27 de puncte, scorul fiind unul în oglindă, 74-47.

CSU Alba Iulia: Mariah King – 24 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă, Adrienne Webb – 16 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Jelena Antic – 14 puncte, 11 recuperări și 8 pase decisive, Vanessa Abel – 11 puncte, 2 recuperări și 9 pase decisive, Elena Dincă – 3 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, Stefka Miteva – 2 puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive, Sonia Ursu – 2 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive și Asia Logan – 2 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

În urma acestei victorii, CSU a ajuns la cel de-al treilea succes stagional din patru partide disputate, în timp ce oaspetele din Timișoara încasează cea de-a două înfrângere și rămâne cu două victorii obținute în LNBF.

“Am intrat greu în partidă, dar am reușit să ne revenim destul de repede și cu o perioadă bună în cel de-al doilea sfert să trecem în avantaj și să nu îl mai pierdem. La pauza mare ne-am motivat foarte mult, nu am mai cedat inițiativa deloc și am obținut o victorie bună. Personal m-am simțit foarte bine în teren astăzi, am avut câteva reușite importante pentru mine și echipă, dar aș vrea să le mulțumesc coechipierelor, fără de care nu aș fi putut să am aceste realizări”, a declarat Mariah King, extremă-pivot CSU Alba Iulia.

“Adversarele au început bine partida și au profitat de faptul că noi nu ne-am regăsit deloc, am avut mari dificultăți în apărare pe jocul lor de Pick and roll, în plus nu ne-a intrat mingea în coș, iar astfel ele au trecut la conducere. De abia în cel de-al doilea sfert am început să jucăm ceea ce trebuie și am preluat conducerea, însă am avut unele procentaje dezastruoase, în special de la 3 puncte, unde am înscris de 2 ori din 21 de încercări, inadmisibil pentru o echipă cu jucătoare care aruncă în mod normal foarte bine de la distanță. După pauză lucrurile au intrat în normal, am recuperat foarte bine în ofensivă, după nenumăratele ratări și ne-am comportat bine pe contraatac. Constat însă tot mai mult că avem nevoie de timp pentru a juca conform așteptărilor mele, această echipă are nevoie de mai mult timp decât credeam, însă cred că suntem pe drumul cel bun”, a spus Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate