265820_265820_trofeu_stanciuSteaua a câștigat titlul în Liga 1, iar, în afara jucătorilor cu experiență, în lotul campioanei sunt și câțiva tineri de perspectivă. Unul dintre cei mai promițători este albaiulianul Nicușor Stanciu (21 de ani), mijlocaș care a primit titlul de „Cel mai bun tânăr jucător din Liga 1”. 

Fotbalistul Stelei a fost premiat în direct, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digisport,  în urma clasamentului alcătuit pe baza parametrilor furnizați de InStat.

Stanciu a fost primul în topul sezonului, depășindu-i pe Marquinhos (Oțelul), Iacob (FC Brașov) și Rotariu (Dinamo). Invitat de gală în cadrul emisiunii de miercuri, Stanciu a vorbit despre jucătorii pe care i-a apreciat de-a lungul scurtei sale cariere de până acum.
„Îmi plăcea Adrian Cristea pentru că era tehnic și ieșea în evidență foarte ușor. Atunci nu avea o viață extrasportivă. După aceea mi-a plăcut foarte mult Sânmărtean, atunci când am fost la Vaslui, iar după ce am venit la Steaua a început să îmi placă foarte mult și de Tănase”, a spus Nicușor Stanciu, la „Fotbal Club”. Întrebat de calitățile sale, mijlocașul și-a făcut o scurtă caracterizare. „Pasez foarte bine, driblingul e bun, sunt bine pregătit fizic și pot să alerg foarte mult”.
Antrenorul său de la Steaua, Laurențiu Reghecampf, l-a lăudat pentru premiul primit miercuri, însă îi cere mai multă concentrare în fața porții.
„Are calități, a reușit să se impună la Steaua, nu e ușor acest lucru. Mă bucur că a reușit să câștige acest premiu și sper să devină un jucător important, să fie puternic, să devină titular la Steaua și la echipa națională. Este un băiat cuminte, un profesionist, își dorește să joace meci de meci și să o facă foarte bine. Este tânăr, dar nu are constanță în momentul de față. A dat de 7-8 ori în bară în acest campionat. Dacă marca măcar jumătate din ocaziile pe care le-a avut, mai avea cel puțin 5-6 goluri în plus”, a spus Reghe.
Cu toate că este unul dintre cei mai talentați jucători din Liga 1 și a atras interesul multor echipe, Nicușor Stanciu este sfătuit să rămână la Steaua, în dauna unui transfer în străinătate.
„Nu trebuie să ne gândim așa de repede. El joacă la cea mai bună echipă din România, este campion, poate să câștige și o finală de Cupă, nu trebuie să se gândească să plece”, este de părere antrenorul Stelei.
 Nicușor Stanciu a fost vândut de Unirea Alba Iulia la FC Vaslui cu 375.000 de euro, iar acum cota lui este de 2 milioane de euro, potrivit transfermarkt.de.
sursa: digisport.ro
 
 
 

Publicitate

Publicitate