Unul dintre jucătorii reprezentativi ai judeţului Alba, Nicuşor Stanciu, a acceptat să discute cu reporterii Alba24.ro despre ultimele evenimente din viaţa sportivă. Recent, fotbalistul a semnat cu Steaua Bucureşti şi a ţinut capul de afiş al ziarelor de sport şi nu numai.

Reporter:  Salut Nicușor, bine te-am regăsit. Cu ce ocazie prin Alba Iulia?

Nicușor Stanciu.:Bună . Am avut ceva probleme la spate, iar din acest motiv nu am evoluat la Severin și am reușit să vin acasă pentru câteva zile.

Reporter: Aș dori să lăsăm picanteriile deoparte și să vorbim despre fotbal. Cum a fost anul 2012 pentru fotbalistul Nicușor Stanciu?

Nicușor Stanciu: A fost cel mai bun an al meu. Am reușit să evoluez în toate partidele echipei mele, F.C Vaslui, și am evoluat în cupele europene . Sunt căpitan la echipa de tineret, iar singurul regret este că nu am reușit să marchez în campionat.

Reporter: După părerea mea, ai avut cel mai bun an din carieră. Cum e sa dai gol pe „Giussepe Meazza” și să evoluezi împotriva unor jucători precum cei de la Inter sau Fenerbahce, fotbaliști care îi urmăreai doar la televizor în urmă cu 3-4 ani?

Nicușor Stanciu: Este un lucru extraordinar. Cum ai zis și tu, până nu demult îi urmăream la televizor, iar în momentul în care stăteam lângă ei pe culoar înaintea partidei, pur și simplu nu-mi venea să cred. Sunt super fotbaliști. Golul a fost foarte important pentru mine, am prins și mai multă încredere în mine după această reușită și sunt foarte mândru că am reușit să marchez acolo, într-o atmosferă extraodinară.

Reporter: Care a fost cel mai dificil adversar direct din cupele europene? Dar din campionatul intern?

Nicușor Stanciu: Cel mai dificil adversar din cupele europene a fost Zanetti, iar din campionatul intern sunt mai mulți, dar prefer să nu numesc pe cineva în special.

Reporter: Care este obiectivul tău pentru ultimele tale partide în tricoul celor de la Vaslui?

Nicușor Stanciu: Îmi doresc sa-mi ajut echipa cât mai mult , să am evoluții bune și să prindem un loc de Europa League.

Reporter: Care este jucătorul cu care te întelegi cel mai bine din echipa Vasluiului? De ce?

Nicușor Stanciu: Mă înțeleg foarte bine cu toți colegii. Sergiu Popovici este cel mai bun prieten al meu de acolo și chiar locuim împreună. Suntem de aceiași vârstă și am ajuns să ne cunoaștem foarte bine.

Reporter: Recent ai semnat cu Steaua București. Care sunt motivele principale pentru care ai ales Steaua?

Nicușor Stanciu: Îmi doream să schimb ceva și a venit oferta celor de la Steaua. Nu aveam cum să refuz această echipă , pentru că am sanșe foarte mari să joc în Champions League și Steaua este cea mai iubită echipă din Romania.

Reporter: În urma cu aproximativ doi ani, echipa din Ghencea a început să aducă la echipă doar jucători romani de perspectivă. Care este părerea ta despre acest proiect? Crezi că este unul pe o perioada îndelungată sau va fi valabil doar pentru o perioadă mică de timp?

Nicușor Stanciu: Nu știu ce să zic. Cred că se vor baza în continuare doar pe jucători români.

Reporter: Se cunoaște faptul că Steaua București este aproape de câștigarea campionatului. Cum ți se pare acest pas, făcut de tine, la o vârstă atât de fragedă?

Nicușor Stanciu: Acest pas este unul important în cariera mea. Sper să fiu sănatos și să demonstrez că am valore de Steaua și că pot juca acolo.

Reporter: Aș dori să facem un mic exercițiu de imaginație. Toată lumea știe că patronul echipei, Gigi Becali, este un om foarte dificil de mulțumit, fotbalistic vorbind. Cum ai reacționa, dacă Gigi Becali se va supăra pe tine după o partida mai proastă de a ta?

Nicușor Stanciu: Am mai spus și inainte, nu mă deranjează dacă o sa se întample asta. Am un caracter tare și pot să trec ușor peste critici la fel cum foarte ușor uit și de laude, doar pentru a putea fi concentrat mereu pe ce am de făcut.

Reporter: Sosirea ta la Steaua va însemna o luptă acerbă pentru mijloc. Din câte se știe pe postul tău evoluează fotbaliști de echipă natională precum Adi Popa, Tănase sau chiar Iancu. Cum va fi această luptă pentru titularizare și ce șanse crezi ca ai?

Nicușor Stanciu: Într-adevăr, toți sunt jucători de națională și au demonstrat de-a lungul anilor ce valoare au. Eu am încredere în forțele proprii și cred că dacă mă voi pregăti bine în cantonamentul de vară, pot să joc la Steaua.

Reporter: Ai reușit să vorbești cu antrenorul Laurențiu Reghecampf? Care sunt planurile lui vis-a-vi de tine?

Nicușor Stanciu: Am vorbit destul de puțin cu dânsul, dar nu am discutat deocamdată de planurile sale pentru mine.

Reporter: Ești născut pe data de 7 mai, dată la care Steaua București a cucerit prima cupă europeană din istoria României, în timp ce debutul tău în Liga I s-a produs într-un meci contra echipei Steaua București în data de 10 mai 2010? Crezi că aceste lucruri sunt simple coincidențe sau specifică faptul că esti menit să joci la Steaua București?

Nicușor Stanciu: Nu știu ce să-ti raspund. Probabil e asa cum zici tu sau alte persoane, cred că așa mi-a fost menit să ajung la Steaua.

Reporter: La începutul anului ai reușit un alt pas important și anume debutul la echipa națională de seniori în partida amicală cu Polonia. Cum te-ai simțit pentru prima dată în tricoul naționalei mari?

Nicușor Stanciu: M-am simțit foarte bine. Bineînțeles că am avut ceva emoții, dar până la urmă a fost bine. E cel mai important lucru pentru mine că am reușit să îmbrac tricoul naționalei și sper să revin cât mai repede la prima reprezentativă .

Reporter: Dacă tot a venit vorba de clubul tău “mamă”, Unirea Alba Iulia, cum comentezi situația actuală a clubului?

Nicușor Stanciu: Îmi pare foarte rău. Nu știu cu exactitate ce s-a întâmplat sau care au fost adevăratele cauze care au dus la desființarea echipei. Sunt foarte mulți copii talentați aici la Alba, drept urmare că suntem 5-6 jucători  care jucăm în Liga 1 și suntem chemați regulat la loturile naționale. Am multe amintiri frumoase de la Unirea și îmi doresc din tot sufletul ca echipa să revină acolo unde îi este locul.

Reporter: .Zilele trecute în presa locală s-a zvonit că juniorii clubului ar putea fi dați afară de pe stadionul „Cetate”. Ce părere ai despre acest lucru?

Nicușor Stanciu: Îmi este greu să cred așa ceva. Chiar nu pot să comentez aceast lucru.

Reporter: Cred că încă urmărești partidele juniorilor „alb-negrii” din campionat.. Cine crezi tu că este următorul jucător care ar putea face pasul spre prima divizie? De ce?

Nicușor Stanciu: Sunt foarte mulți tineri talentați întradevăr. Filip Morar este unul dintre juniorii care îmi place foarte mult. Este un jucător foarte tehnic , inteligent, jucător de ultimă pasă după părerea mea și cred că dacă va fi serios și va munci, va ajunge un jucător mare.

Reporter: Care a fost antrenorul cu care te-ai înțeles cel mai bine și de ce?

Nicușor Stanciu: Antrenorul cu care am lucrat cel mai bine a fost Augusto Inacio, deoarece știa foarte bine cum să lucreze cu jucătorii tineri și reușea să mp motiveze extraordinar de bine.

Reporter: Cota ta de pe site-urile specializate este de 1.250.000 de euro. Care crezi că e valoarea ta reală?

Nicușor Stanciu: Nu vreau să vorbesc eu despre valorea mea. Vreau să joc cât mai bine fotbal , să ajung să câstig trofee si să fiu fericit. Nu mă interesează la cât sunt cotat.

Reporter: Ce le transmiți oamenilor care te urmăresc?

Nicușor Stanciu: Vreau să le transmit multă sănatate oamenilor din Alba iulia și îmi doresc ca eu, împreună cu ceilalți colegi din oraș care evoluăm la echipe din prima ligă să-i facem mândrii că sunt albaiulieni și sperăm să le dăm numai motive de fericire prin ceea ce facem noi.

Sursa foto: gsp.ro

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate