Daria Ioana Anca la pian in deschiderea rundei 6Runda a 6-a a fost una sub semnul echilibrului în Openul Internațional al României la șah care se desfășoară în aceste zile la Alba Iulia, fiindcă forța apropiată a participanților din turneu face ca partidele să fie tot mai echilibrate pe măsura ce ne apropiem de finalul turneului.

În deschiderea rundei Daria Ioana Anca, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte “Regina Maria”, câștigătoare a numeroase premii de interpretare în concursuri naționale și internaționale, a încântat auditoriul cu un fragment din piesa pentru pian “Anotimpurile” a lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Invitata specială pentru a efectua prima mutare a rundei a fost de această dată Mălina Roșca, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Horea, Closa și Crisan”, multiplă medaliată cu aur la olimpiadele naționale de fizică și astronomie și medaliată cu argint și bronz la două olimpiade internaționale de astronomie.

În derby-ul zilei Andrei Istrățescu l-a surprins pe Stelios Halkias jucând foarte activ cu piesele negre, jucătorul grec alegând să simplifice poziția și să conducă partida spre remiză. La masă a 2-a Konstantin Tarlev (UKR) a presat 67 de mutări poziția lui Andreas Heimann (GER), dar nu a putut să obțină decât o remiză, jucătorul german rezistând eroic cu pion în minus. Tot remiza s-au încheiat și partide de la mesele 4 și 5, Marius Manolache – Vlad Jianu și Mihnea Costachi – Szabo Gergely, jucătorii cu piesele albe alegând variante foarte solide, nefiind dispuși să-și asume riscuri împotriva mai bine cotaților lor adversari.

Singura victorie la primele 5 mese a fost obținută de marele maestru internațional Vladislav Nevednichy (România), care l-a dominat clar pe marele maestru bulgar Ventzislav Inkiov, obținând victoria după 47 de mutări, un rezultat care îl propulsează în fruntea clasamentului alături de Andrei Istrățescu și Stelios Halkias.

O altă victorie importantă a fost obținută de Bogdan Deac care l-a învins pe marele maestru internațional Tiberiu Georgescu, cel mai bine cotat junior român în acest moment urmând a juca în runda următoare împotriva lui Mihnea Costachi, care este al doilea în ierarhia juniorilor români sub 20 de ani, partida celor doi urmând a se disputa la masa 4. La primele 3 mese în runda a 7-a sunt programate următoarele partide: Vladislav Nevednichy – Stelios Halkias, Andrei Istrățescu – Konstantin Tarlev și Vlad Jianu – Andreas Heimann.

Jucătorii albaiulieni au după 6 runde următoarele punctaje: Mihnea Costachi 3,5p, Adrian Secheres 3p, George Ileana și Ionel Miron 2,5p, Iustin Ciorgovean 2p și Ovidiu Lupu 1p.

În turneul secundar, Openul Județului Alba la șah clasic, după 4 runde s-a desprins în fruntea clasamentului Radu Roncea (Sebeș), singurul jucător care a acumulat 4 victorii, acesta fiind urmat în clasament de juniorii Andrei-Cristian Secrieru (Petroșani) și Mircea-Adrian Zinca (Cugir).

Evenimentele șahiste continua luni după-amiaza la Hotel Transilvania din Alba Iulia cu runda a 7-a, programată începând cu ora 16:00.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate