La 23 de ani, un albaiulian poate spune că este născut pentru aventura pe două roți. În weekendul care tocmai s-a încheiat, Sergiu Pascu a luptat de la egal la egal cu cei mai buni sportivi din țară la downhill și a încheiat un nou sezon printre primii 15 sportivi ai momentului. Sâmbătă, acesta a participat la Concursul Național de la Buscat Air DH, lângă Cluj, o competiţie cu trei etape, respectiv downhill, dirt jump și trial bike. Albaiulianul a obținut locul 14 din 30 de participanți.

Performanța de acum nu este de neglijat: a reușit să coboare 1,5 km în 3 minute și 6 secunde. “Am avut parte de un traseu foarte solicitant ce a implicat sărituri mari de 5-6 metri, bolovani și rădăcini de copac. A fost nevoie de foarte multă concentrare și forță”, ne-a declarat Sergiu Pascu.

Pentru albaiulian s-a încheiat un sezon plin de reușite, cu participarea la şapte competiții sportive și mai multe clasări pe podium. Un binemeritat loc II l-a obținut, în urmă cu puțin timp, la Șureanu Mountain Bike & Fly Festival.

“Acest sport este o pasiune ce-mi oferă multe satisfacții, libertate și am cunoscut oameni pe care mă pot bizui oricând. Nici iarna nu renuț la bike. Trebuie să fii tot timpul pe bike ca să nu-ți ieși din formă. Din păcate, din cauza lipsei unui traseu amenajat, a timpului și a resurselor financiare, nu am reușit să mă pregătesc foarte bine anul acesta. Îmi doresc ca anul următor să obțin din nou titlul de campion național, pe care l-am obținut în 2011. Ca să fii cel mai bun trebuie să cobori pe trasee cât mai grele, să evoluezi dacă s-ar putea în compania altor pasionați. Din fericire am văzut în Alba Iulia tot mai multe bike-uri pentru DH, dar din păcate adolescenții le vând după un an. O bicicletă secondhand poate fi achiziționată cu 3000 de euro, în timp ce una nouă poate fi cumpărată cu peste 5000 de euro.

Din lipsa unui traseu amenajat și dotat cu un telescaun, acest sport nu poate avea mulți adepți în orașul nostru. Este un sport greu, îți trebuie curaj, îndemânare și nu este pentru oricine”, a încheiat Sergiu Pascu.

Pentru siguranța practicării acestui sport, bicicliștii au nevoie de protecții pentru coloană, cască, genunchiere, ochelari, mănuși, dar și mult curaj și îndemânare.

Nicoleta MATEIU

sursa foto: facebook

 
 
 

Publicitate

Publicitate