Schimbare de atitudine la CSU Alba Iulia, odată cu aducerea antrenorului Miroslav Popov. Contactat telefonic în Serbia, noul antrenor al echipei CSU Alba Iulia a demonstrat că ştie multe despre echipa din Alba Iulia şi crede că poate produce surprize în acest sezon.

Cel mai probabil, schimbarea antrenorului va aduce liniştea atât în vestiar, cât şi în jocul echipei. Deşi încă nu a ajuns în România, Popov ştie câteva lucruri despre CS Universitatea Alba Iulia.

„Ştiu că Alba este o echipă care îşi doreşte clasarea în primele patru locuri, are un lot bun, îmi doresc ca eu să-mi folosesc toată experienţa şi să îmbunătăţim împreună jocul echipei. Va trebui să muncim mult, dar dacă o vom face aşa cum trebuie vom produce surprize. CSU Alba Iulia are în alcătuire jucătoare bune, aici pot da câteva exemple, Thompson este un <killer> pe postul ei, Becca Tobin este tehnică, dar mai are nevoie de forţă, Abramzon are o mână fină este o aruncătoare foarte bună, Ţarţa (se referă la Eni Laza) este şi ea o jucătoare rapidă, are pătrunderi bune, cred că în acest moment doar Târgovişte şi Arad sunt mai bune decât noi”, a declarat Miroslav Popov în exclusivitate pentru Alba24.ro.

Sârbul este încrezător în noua lui echipă şi speră să dea lovitura în Cupa României, unde CSU Alba Iulia va întâlni BC Sepsi Sfântu Gheorghe, în final fourul Cupei României, eveniment ce ar putea fi organizat chiar la Alba Iulia.

„Cred că am putea câştiga Cupa României, va fi un singur meci şi cu Sfântu Gheorghe, se pot întâmpla multe, eu sunt încrezător şi îmi doresc să câştigăm Cupa României. Avem la dispoziţie două luni de zile să ne pregătim pentru play-off, iar dacă o vom face cum trebuie  am putea produce surprize”, a mai punctat Popov.

Noul antrenor al echipei CS Universitatea Alba Iulia are un palmares bogat. Pe lângă faptul că a fost selecţionerul echipei de baschet feminin a Yugoslaviei, Serbiei şi Muntenegru în perioada 2000-2005, Popov a participat la Euro şi la Campionatul Mondial ca antrenor principal, la Euro obţinând locul 5, poziţie care i-a asigurat calificarea la Campionatul Mondial.

Popov are trei titluri de campion în palmares şi e specialist în cupe, doearece a câştigat patru Cupe naţionale, din cinci finale.

În sezonul 2002-2003 a ajuns în sferturile FIBA CUP, aşadar CSU Alba Iulia ar putea începe să renască chiar de la meciul cu Satu Mare, unde, chiar dacă nu are suficient  timp la dispoziţie pentru a pregăti echipa, Popov va dori să debuteze cu dreptul pe banca noii sale formaţii.

Miroslav Popov a inventat „Proslider”, un aparat fitness specific pentru forţă şi viteză, dedicat mişcării laterale a picioarelor.

Popov vorbeşte engleză şi italiană, este căsătorit şi are doi copii.

 

Comentarii

  1. Andrei Popescu spune:

    Miroase a profesionalism…imi place:)

  2. raul spune:

    o sa vedem la satu mare

 
 

Publicitate

Publicitate