CS Universitatea a reușit miercuri seară să-și treacă o nouă performanță în palmares, este vorba de calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin. Sosit în urmă cu mai bine de două luni la Alba Iulia, Miroslav Popov a făcut adevărate minuni la cârma formației CSU Alba Iulia.

”Cred că am jucat suficient cât să învingem, cred că puteam să jucăm mai bine, dar, probabil pentru că am învins la Sfântu Gheorghe, am crezut că va fi un meci ușor. În sfertul trei am jucat cel mai bine”, a declarat Miroslav Popov, antrenor principal CS Universitatea Alba Iulia.

Președintele Bogdan Duma și-a găsit cu greu cuvintele care să descrie bucuria de la finalul meciului cu BC Sepsi Sfântu Gheorghe.

„A fost o lună aprilie pe care am început-o cu calificarea în Final Four, acum am terminat meciurile din play-off tot cu Sfântu Gheorghe și cu o calificare în semifinală, a fost un joc extraordinar de bun. Vreau să îl felicit pe Miroslav Popov, declarațiile lui au fost că vrea să se pregătească pentru Cupa României și campionat, multă lume a luat în glumă declarațiile lui, dar ceea ce a spus s-a dovedit a fi adevărat”, a punctat Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia.

Petru Eleș: „Acest meci a reprezentat examenul de maturitate al echipei”

Unul dintre oamenii care a reușit să-și păstreze calmul chiar și atunci când fetele dezamăgeau pe teren şi care a crezut în echipă permanent a fost Petru Eleș.

„Acest meci a reprezentat practic examenul de maturitate al echipei. În condițiile în care am jucat patru partide extrem de grele în 0 zile, am avut o ușoară cădere pe faza de apărare, dar am compensat printr-un excelent joc tactic. Am funcționat ca o echipă, dovadă că am avut 5 jucătoare care au marcat peste 10 puncte. Vreau să felicit fetele, antrenorii și întreg staff-ul pentru performanța obținută și sunt convins că vom mai avea un cuvânt de spus și în continuare sezonul acesta”, a declarat Petru Eleș, director sportiv CS Universitatea Alba Iulia.

Duma confirmă: Miroslav Popov va antrena echipa și sezonul viitor

Chiar dacă CSU Alba Iulia a obținut cea mai importantă performanță prin accederea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin, bucuria va dura puțin, deoarece urmează stabilirea unei strategii pentru sezonul viitor.

„Deocamdată așteptăm să terminăm, ne vom bucura de semifinalele campionatului și apoi vom putea vorbi despre sezonul viitor. Miroslav Popov știe mai bine ce e de făcut în continuare, George Lăncrănjan la fel. Cu siguranță ei (Miroslav Popov și George Lăncrănjan – n.r.) vor rămâne și sezonul viitor”, a mai spus Duma.

Întrebat dacă și-ar dori să continue la Alba Iulia, sârbul Miroslav Popov a răspuns fără ezitare:

„Dacă ei vor să rămân, eu aș fi încântat să rămân. Vă imaginați ce ar însemna să lucrez 4-6 luni, cred că va fi mai bine. Îmi place aici, oamenii sunt plăcuți, atmosfera la echipă e fantastică, suporterii sunt entuziasmanți, iar oamenii de la CSU Alba Iulia vor să joace un rol serios în campionatul românesc, vor să modifice tribunele pentru fani și sunt foarte mulțumit să  rămân la Alba”, declarat Miroslav Popov.

Antrenorul echipei CSU Alba Iulia a avut la dispoziție peste două luni să studieze campionatul românesc și crede că, dacă și-ar construi o echipă după strategiile și dorințele sale, s-ar putea bate de la egal la egal cel puțin cu Arad și Satu Mare.

„Cred că aș putea să fac o echipă cu care să lupt pentru titlu, eu de 15 ani fac asta, construiesc echipe care să se lupte pentru titlu sau să învingă, cred că putem să ne batem la titlu. Atât Daniel Breaz cât și Bogdan Duma sunt oameni inteligenți și vor să dezvolte acest sport. Fanii din jurul echipei nu trebuie să fie foarte foarte deștepți ca să vadă ce fel de jucătoare avem nevoie. Ne trebuie baschetbaliste puternice”, a încheiat Miroslav Popov.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate