Mihnea Costachi promovand Alba Iulia la CM de juniori din GreciaMihnea Costachi și George Ileana și-au continuat evoluțiile bune la Campionatele Mondiale de juniori la șah care se desfășoară în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie la Porto Carras (Grecia).

După 4 runde, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) are 3 victorii împotriva lui Airat Sadubayev (Kazahstan), John Doknjas (Canada) și Benjamin Haldorsen (Norvegia) și o remiză împotriva lui Zhandos Agmanov (Kazahstan), fiind clasat pe locul 7 din 154 de participanți, la o jumătate de punct în spatele liderului solitar al categoriei sale de vârstă, Adham Fawwzi (Egipt). În runda următoare Mihnea Costachi, care este elev al Colegiului Național “Horea, Closca și Crișan” din Alba Iulia, îl va întâlni pe Cameron Wheelers (SUA).

George Ileana (CSU Alba Iulia) are și el 3 victorii obținute împotriva lui Fiachra Scallan (Irlanda), Hugo Carneiro Sousa (Portugalia) și Tomi Kugappi (Finlanda), elevul Școlii gimnaziale “Avram Iancu” din Alba Iulia pierzând o partidă împotriva favoritului principal al turneului Amin Tabatabaei (Iran). Clasat în acest moment în grupul de jucători care ocupă locurile 12-41 din 187 de participanți la categoria sa de vârstă, George Ileana îl va întâlni în runda a 5-a pe Julian Martin (Germania).

“Turneul este unul extrem de dificil, probabil cel mai puternic campionat mondial din ultimii ani. Aproape la toate categoriile de vârstă sunt peste 150 de participanți, iar nivelul multora dintre aceștia, în special acela al jucătorilor asiatici, americani și a celor din spațiul ex-sovietic este foarte ridicat. Deocamdată Mihnea Costachi este singurul junior român clasat în primii 10 la categoria sa de vârstă, însă cred că la sfârșitul turneului vom avea 2-3 juniori români care să intre în Top 10”, a transmis Marius Ceteraș (CSU Alba Iulia).

 
 
 

Publicitate

Publicitate