sahJuniorii albaiulieni Mihnea Costachi şi George Ileană au fost aproape de obţinerea unei medalii în prima probă, cea de şah rapid individual, din cadrul Campionatelor Europene de juniori de la Novi Sad (Serbia).

La categoria juniori sub 18 ani, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 6 din 17 participanţi, învingător fiind maestrul internaţional Ottomar Ladva (Estonia), urmat de maeştrii FIDE Boris Markoja (Slovenia) şi Balazs Csonka (Ungaria).

George Ileană s-a clasat pe locul 7 din 22 de participanţi la categoria juniori sub 14 ani, secţiunea fiind castigata de maestrul FIDE Viachaslau Zarubitski (Belarusia), junior invins de George în prima rundă, urmat de Velimir Ivic (Serbia) şi Dmytro Gayun (Ucraina).

Atât Mihnea, cât şi George au jucat constant pe durata turneului, alternând partidele bune, cu altele mai putin reuşite. Cu o rundă înainte de final, amândoi ocupau locul 4 la categoria de vârstă la care au evoluat, cu câte 5 victorii şi 3 înfrângeri din 8 partide, Din păcate, ambii au pierdut ultima partidă, decisivă pentru obţinerea unei medalii, trebuind să se mulţumească cu locuri fruntaşe, dar în afara podiumului.

Urmează pentru şahiştii albaiulieni alte trei probe: şah rapid pe echipe (luni şi marţi dimineaţa), rezolvări de probleme (marţi după-amiaza) şi blitz (miercuri dimineaţa).

 
 
 

Publicitate

Publicitate