Juniorul albaiulian Mihnea Costachi (12 ani), format la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia, a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai buni şahişti la categoria sa de vârstă.

Cotat ca favoritul numărul 5 la startul Campionatului Mondial Şcolar, categoria elevi sub 13 ani, care a fost găzduit în perioada 28 aprilie – 6 mai la Iaşi, multiplul campion albaiulian a terminat turneul pe locul 4, neînvins la egalitate de puncte cu primul clasat. Mihnea a câştigat 5 partide împotriva lui Zhou Yang-Jian (Anglia), Abdullah Al Hamed (Emiratele Arabe Unite), Abbasov Zaur (Azerbaidjan), Bashirli Nail (Azerbaidjan) şi Makhnyov Dennis (Kazahstan) şi a remizat celelalte 4 partide împotriva lui Shahalyev Ismayil (Azerbaidjan), Escalante Ramirez (Peru), Morozov Nikita (Moldova) şi Petrov Vladimir (Bulgaria).  Din păcate, coeficientul Bucholtz inferior l-a privat pe Mihnea de o medalie, podiumul fiind ocupat de Martinez Alcantara (Peru), Shahalyev Ismayil (Azerbaidjan) şi Sevgi Volkan (Turcia), toţi având acelaşi număr de puncte cu juniorul albaiulian. La competiţia găzduită în premieră de România au participat 553 de elevi din 37 de ţări.

În aceeaşi perioadă, teiuşanul Adrian Sechereş (14 ani), a participat împreună cu echipa României la Balcaniada de juniori din Muntenegru. Rezervă în echipa de start, Adrian a fost inclus în echipă în ultimele 2 runde, în care a obţinut o victorie şi o remiză. La finalul celor 6 runde, echipa României s-a clasat pe locul 3, cu 3 victorii şi 3 meciuri egale, fiind devansată de Serbia şi Bulgaria. Din echipa României au mai făcut parte Ştefan Tomici, Andrei Dolană, Radu Baciu şi Cezar Zlatea, toţi din Bucureşti.

 

Comentarii

  1. Luca spune:

    Felicitari copiilor si antrenorilor.

  2. Adina Ioan spune:

    Frumos articol dar ati inversat fotografiile.
    FELICITARI copiilor

 
 

Publicitate

Publicitate