Paracin01 - Mihnea CostachiMihnea Costachi a obținut prima sa victorie din cariera împotriva unui mare maestru internațional la sah într-o partidă de șah clasic, după ce reușise un rezultat similar, dar într-un turneu de șah rapid, în luna decembrie la Campionatul Național de seniori de la Baia Mare.

După un start excelent, în care a obținut două victorii și o remiză împotriva favoritului principal al turneului, marele maestru ințernațional bulgar Vasil Spasov (ELO 2559), Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) și-a păstrat invincibilitatea și în următoarele trei runde la Campionatul Internațional Open de seniori al Bulgariei care se desfășoară în perioada 2-8 februarie la Plovdiv.

În runda a 4-a, juniorul albaiulian, care încă nu a împlinit 15 ani, a remizat cu bulgarul Lachezar Yordanov, un rezultat mai puțin mulțumitor, care însă a fost imediat “corectat” de o victorie împotriva grecului Odyseas Kesidis.

Partida din runda a 6-a va fi cu siguranță una de care Mihnea Costachi își va aminti cu mare plăcere de acum înainte , deoarece i-a adus tânărului maestru FIDE albaiulian prima victorie într-un turneu de șah clasic împotriva unui deținător al titlului de mare maestru internațional! Învinsul lui Mihnea, marele maestru internațional sârb Bosko Abramovici (ELO 2464) este cotat ca favoritul numărul 13 al openului bulgar și pornea cu prima șansă în acest meci, chiar dacă cu două săptămâni cei doi au încheiat remizat partida lor din ultima rundă a openului de la Paracin (Serbia).

Încă o dată, Mihnea Costachi și-a depășit statutul de outsider și a obținut o victorie prețioasă cu piesele negre, rezultat care îl plasează cu trei runde înainte de final în plutonul de 20 de jucători clasați pe locurile 2-21 cu 5 puncte, la un punct în urma liderului Milan Zajic (Serbia).

În runda a 7-a Mihnea Costachi, care este favoritul 36 al turneului, va avea în față un nou adversar de calibru, marele maestru internațional sârb Dusan Popovic (ELO 2507), cotat ca favoritul 9 al turneului, din cei 286 de participanți.

 
 
 

Publicitate

Publicitate