Mihnea CostachiMunicipiul Satu Mare a fost săptămâna trecută gazda unui puternic open internațional de seniori dotat cu premii în valoare de 5.000 euro. Printre cei 56 de participanți din România, Moldova, Ungaria și Ucraina prezenți la startul Petra Open s-au aflat patru mari maeștri internaționali, șase maeștri internaționali și nouă maeștri FIDE.

Aflat la finalul unui an competițional în care a jucat constant bine, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a aflat și de această dată printre premianți. Cotat ca favoritul numărul 9 la start, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 8 cu 6 puncte din 9 partide, la o jumătate de punct în urma cvartetului fruntaș format din maestrul internațional Lucian Filip (România), marele maestru internațional Attila Czebe (Ungaria), maestrul internațional Lucian Miron (România) și marele maestru internațional Vladislav Nevednichy (România) și la egalitate de puncte cu alți 6 jucători clasați pe locurile 5 – 11. Pentru rezultatul obținut Mihnea a fost recompensat cu un premiu de 600 lei.

În următoarele săptămâni Mihnea Costachi se va concentra pe pregătirea primelor două turnee internaționale open de seniori la care va participa în anul 2016 în Bulgaria și Irlanda, ambele programate în luna februarie.

Proaspăt deținător al titlului de maestru FIDE, juniorul teiușan Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara) a avut și el o evoluție bună, clasându-se pe locul 16 cu 5 puncte, înfrângerea din ultima rundă cu maestrul internațional moldovean Iulian Baltag privându-l de o clasare superioară.

Alți doi juniori albaiulieni au ales în locul openului sătmărean să se pregătească intensiv în aceste zile. Astfel George Ileana participă la un cantonament al lotului național de juniori la Snagov, unde lectori sunt componenții echipei naționale de seniori a României, în timp ce Radu Tampea s-a aflat printre participanții la un cantonament de pregătire la Baile Felix, alături de juniori ai cluburilor Viitorul Cluj-Napoca și CS Universitatea de Vest Timișoara.

Ultima competiție a anului la care vor participa șahistii albaiulieni este Openul Orașului Teiuș, programat duminică, 27 septembrie, începând cu orele 9.30 la Căminul Cultural din Teiuș.

 
 
 

Publicitate

Publicitate