Mihnea Costachi promovand Alba Iulia la CM de juniori din GreciaJuniorul albaiulian Mihnea Costachi a debutat cu dreptul în noul an competiţional. Se află printre premianţi la Openul Internaţional al Bulgariei, care s-a desfăşurat în perioada 31 ianuarie – 7 februarie la Plovid.

Pe parcursul celor 9 runde, Mihnea a obţinut cinci victorii cu Kaloyan Popvasilev, Dimiter Pelitov, Nikolay Hristov, Rosen Ilchov (toţi din Bulgaria) şi maestrul internaţional Alexandros Grigoriadis (Grecia), a remizat cu Odyseas Kesidis (Grecia), marea maestră internaţională Adriana Nikolova (Bulgaria) şi marele maestru internaţional Vasil Spasov (Bulgaria). A pierdut o singură partidă cu maestrul FIDE Viacheslav Tilicheev (Rusia).

Cu 6,5 puncte, juniorul albaiulian în vârstă de 16 ani a obţinut premiul special pentru cel mai bun junior sub 18 ani din turneu, dar şi locul 14 din 238 de participanţi în clasamentul general al seniorilor.

Turneul a fost câştigat de marele maestru Alexandr Fier (Brazilia) cu 8 puncte, urmat la o jumătate de punct, de marele maestru internaţional Vladislav Nevednichy (România), un component de bază al naţionalei de seniori, pe care publicul albaiulian va putea să îl urmărească luna viitoare la Openul Internaţional de Şah al României, găzduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia în perioada 16-23 martie.

Următorul turneu al lui Mihnea Costachi va fi în perioada 19-21 februarie, când elevul Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crisan” din Alba Iulia va lua startul în Festivalul Internaţional de Şah de la Bunratty (Irlanda).

 
 
 

Publicitate

Publicitate