Mihnea Costachi promovand Alba Iulia la CM de juniori din GreciaCampionatele Mondiale de juniori la șah care se desfășoară în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie la Porto Carras (Grecia) se apropie de final. După desfășurarea a 8 runde de concurs, juniorii albaiulieni Mihnea Costachi și George Ileana se numără printre puținii juniori români care mai păstrează șanse la o clasare fruntașă.

La categoria juniori sub 16 ani, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), care este cotat ca favoritul numărul 13 al turneului, are 6 puncte (5 victorii, 2 remize și o înfrangere), ocupând în acest moment un excelent loc 6 din 154 de participanți, la un punct în spatele liderului Adham Fawzi (Egipt) și o jumatăte de punct de alți 4 jucători care împart locurile 2-5. În runda a 9-a Mihnea îl va întâlni pe iranianul ParhamMaghsoodloo, favoritul numarul 5 al turneului.

La categoria juniori sub 14 ani, George Ileana (CSU Alba Iulia), cotat ca favoritul numarul 52, a câștigat 5 partide, dar a și pierdut 3, astfel încât cu un total de 5 puncte ocupă în prezent locul 42 din 187 de participanți. În runda următoare George joacă cu piesele albe împotriva lui Rayan Taghizadeh (SUA).

“Chiar dacă nu este cotat printre principalii favoriti, eu cred ca Mihnea Costachi poate furniza o surpriză la acest turneu. Când spun asta mă bazez pe faptul că a jucat un șah de foarte bună calitate în primele 8 runde, dar mai ales pe psihicul lui foarte puternic, care l-a ajutat de numeroase ori în momentele decisive. Sper ca și George să aiba un finis reușit, care să îl ajute să obțină o clasare cât mai bună.” Marius Ceteraș, antrenor CSU Alba Iulia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate