Mihnea CostachiPerformanță excelentă pentru Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) care a terminat pe locul 5 în Openul Internațional al Voievodinei de la Novi Sad, un puternic turneu de seniori cu 204 de participanți din 20 de țări, 52 dintre ei având titluri internaționale.

Cotat ca favoritul 16 la start, juniorul albaiulian în vârstă de 15 ani a acumulat 7 puncte în 9 partide, cu o jumătate de punct mai puțin decât primii 3 clasați maestrul FIDE Vladimir Lukovic (Serbia), marele mestru internațional Denis Kadric (Bosnia) și marele maestru internațional Suat Atalik (Turcia). Pe locul 4 s-a clasat marele maestru internațional Sinisa Drazic (Serbia), cu care Mihnea a remizat, în ultimă rundă după o partidă de mare luptă.

Foarte bună și evoluția lui George Ileană (CSU Alba Iulia), care a acumulat 6 puncte, juniorul albaiulian în vârstă de 14 ani clasându-se pe locul 28, în condițiile în care era cotat doar ca favoritul 88 la start. Acest rezultat i-a adus lui George și un câștig de 57 de puncte ELO.

Mihnea și George nu vor avea timp să sărbătorească succesul din turneu, deoarece de mâine vor debuta în Campionatele Europene de șah rapid, blitz și dezlegări (rezolvări de probleme) pentru juniori care se vor desfășura în perioada 1-5 august tot la Novi Sad. Ca încălzire pentru acest important turneu, Mihnea și George au participat vineri, 31 iulie și la proba de blitz a Openului Internațional al Voievodinei, clasându-se exact pe aceleași locuri 5, respectiv 28 ca și în turneul principal de șah clasic, doar punctajul fiind diferit: Mihnea a acumulat 6 puncte în 8 partide, în timp ce George a încheiat concursul cu 4 puncte.

 
 
 

Publicitate

Publicitate