mihnea costachiDeși nu a fost în cea mai bună formă, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe locul 2 în secțiunea principală a Festivalului Internațional de Șah Prologos de la Timișoara, turneul de juniori și amatori cu cel mai mare fond de premiere din România. Juniorul albaiulian în vârstă de 15 ani a acumulat 4,5 puncte din 7 partide în secțiunea juniorilor sub 20 de ani, fiind devansat cu un punct de Călin Gheorghiu, junior cu care Mihnea va fi coleg de club la Politehnica Iași începând de săptămâna aceasta.

Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat Andrei Dolana (Clubul Central de Șah București) cu 4 puncte, același punctaj fiind realizat și de teiușanul Adrian Sechereș, care este legitimat la CSS 1 Timișoara. Pentru clasarea pe locul secund Mihnea Costachi a primit un premiu de 1500 lei, în timp ce Adrian Sechereș a fost recompensat cu un premiu de 750 lei.

Merită de asemenea notate evoluțiile bune ale altor doi juniori din județul Alba prezenți la festivalul timișorean, Ianis Tarciuc (CSU Alba Iulia, 9 ani) și Ilie Arion (CSO Cugir, 11 ani) clasați pe locul 9 cu 4,5 puncte din 7 partide la secțiunile rezervate juniorilor sub 10 ani, respectiv jucătorilor cu rating sub 1600.

 
 
 

Publicitate

Publicitate