Mihnea Costachi la Arad Open 2014Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) participă în această perioadă la Olimpiada de şah pentru juniori sub 16 ani de la Gyor (Ungaria). Competiţia organizată de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE), un veritabil campionat mondial de juniori pe echipe, reuneşte 54 de echipe reprezentând 37 de ţări.

Medaliat cu bronz la mondialele de juniori sub 14 ani din acest an şi triplu campion naţional de juniori la aceeaşi categorie de vârstă, juniorul albaiulian a fost selecţionat în echipa României alături de Bogdan Daniel-Deac (Râmnicu Vâlcea), Andrei-Theodor Dolana (Bucureşti), Radu Toma (Braşov) şi Diana Cusmuliuc (Iaşi), echipa fiind condusă de antrenorul emerit Mircea Pavlov.

Naţionala de juniori a României a avut un start excelent, obţinând trei victorii în primele trei meciuri: 3,5 – 0,5 cu Canada 2, meci în care Mihnea a câştigat contra lui Max Gedajlovic şi 2,5 – 1,5 contra Israelului şi Germaniei, în aceste două meciuri Mihnea remizând contra lui Eyal Grinberg şi Roven Vogel.

În urma acestor rezultate, echipa României conduce în clasament alături de India, Rusia şi prima echipă a Ungariei.

În runda a 4-a, România va juca împotriva Rusiei, una dintre principalele favorite la câştigarea titlului mondial.

 foto: arhivă

 
 
 

Publicitate

Publicitate