Mihnea CostachiJuniorul albaiulian, Mihnea Costachi participă în aceste zile la Campionatul Mondial de Juniori la șah în Africa de Sud.

După un debut excelent, în care a obţinut 4 victorii în primele 4 partide, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a reuşit ieri alte două rezultate pozitive, remizând cu doi dintre candidaţii la un loc pe podium, Bharathakoti Harsha (India) în runda a 5-a şi Haik Martirosyan (Armenia) în runda a 6-a. În urma acestor rezultate juniorul albaiulian se menţine în plutonul fruntaş de 7 jucători alături de Kaumandur Raghunandan (India), Bharathakoti Harsha (India), Alexey Sarana (Rusia), Yan Liu (China), Haik Martirosyan (Armenia) şi Amin Tabatabaei (Iran), toţi având acumulate 5 puncte din 6 partide, cu o jumătate de punct mai mult decât următorii clasaţi Sergei Lobanov (Rusia), Florian Mesaros (Austria), Abhimanyu Puranik (India) şi Dan Poleg (Israel).

Astăzi (miercuri 24 septembrie) este zi liberă, ultimele 5 runde fiind programate începând de joi până luni. În runda a 7-a Mihnea Costachi va juca cu piesele negre împotriva israelianului Dan Poleg.

 
 
 

Publicitate

Publicitate