Paracin01 - Mihnea CostachiJuniorul Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) participă în această săptămână la Campionatul Internațional Open al Bulgariei, de la Plovdiv. La acest turneu, care este unul dintre cele mai puternice openuri internaționale de șah din Balcani, s-au înscris 286 de participanți din 14 țări, care vor juca pe parcursul a 9 runde, în sistem elvețian.

Dintre aceștia, 16 dețin titlul de mare maestru internațional, iar alți 42 detin titlurile de maestru internațional sau maestru FIDE.

Având în prezent un rating FIDE 2341, Mihnea Costachi este cotat ca favoritul numărul 36 al turneului, scopul principal al participării sale la acest turneu, precum și la alte openuri internaționale puternice în care va lua startul în perioada următoare fiind acela de a acumula cât mai multă experiență în vederea participării cu succes la campionatele mondiale și europene de juniori care se vor desfășura în toamna acestui an în Grecia, respectiv Croația.

Elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crisan” din Alba Iulia a avut un start foarte bun, câștigând primele două partide împotriva lui Koloyan Todorov și maestrei internaționale Emilia Zlatanova, ambii din Bulgaria.

În runda a treia, Mihnea l-a avut ca adversar pe favoritul numărul 1 al turneului, marele maestru internațional bulgar Vasil Spasov (ELO 2559). Deși teoretic pornea clar cu șansa a doua, tânărul campion albaiulian a reușit să îi țină piept cu succes titratului său adversar, partida încheindu-se remiză.

În runda a patra, Mihnea Costachi îl va întâlni pe Lachezar Yordanov (Bulgaria).

 
 
 

Publicitate

Publicitate