Mihnea Costachi la CM de juniori din RusiaÎntr-o perioadă a anului în care majoritatea sportivilor se află în pauză competiţională, tânărul şahist albaiulian Mihnea Costachi a ales să participe la ultima competiţie şahistă importantă a anului 2016, Campionatele Europene de şah rapid şi blitz pentru juniori, care se desfăşoară în perioada 27-30 ianuarie la Novi Sad (Serbia).

Chiar daca perioada stabilita de Uniunea Eurpeana de Sah pentru organizarea acestui turneu nu este una tocmai potrivită, 296 de juniori din 20 de ţări europene luptă pentru medaliile puse in joc la probele de sah rapid si blitz individual si sah rapid pe echipe.

Participand la categoria juniori sub 16 ani in proba de sah rapid, Mihnea Costachi a ratat startul remizand primele doua partide cu Vid Dobrovoljic (Slovenia) si Florian Mesaros (Austria).

Dupa o victorie in runda a 3-a impotriva lui Danila Bilan (Rusia), a urmat un dus rece in runda a 4-a cand juniorul albaiulian a fost invins surprinzator de Michal Karpus (Polonia) si sansele la medalii pareau irosite, mai ales ca in runda urmatoare Mihnea a obtinut doar o remiza impotriva lui Oleg Bykov (Rusia).

Din fericire, ultima parte a turneului a fost total diferita. In ultimele patru jocuri, Mihnea a obtinut trei victorii cu Filip Mihov (Macedonia), Deniz Ozen (Turcia) si Mihail Nikitenko (Belarus, favoritul nr.1 al turneului) si o remiza impotriva lui Leon Livaic (Croatia).

Cu 6 puncte acumulate din 9 posibile, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 3, obtinand medalia de bronz, primele doua locuri fiind ocupate de Leon Livaic (Croatia) cu 8 puncte si Oleg Bykov (Rusia) cu 6,5 puncte. O performanta excelenta pentru Mihnea, care incheie anul 2016 in forta.

Elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia va mai lupta pentru medalii joi in proba de sah rapid pe echipe sub 18 ani si vineri in proba de blitz, tot la categoria juniori sub 18 ani, la aceste probe neexistand categoria juniori sub 16 ani.

 
 
 

Publicitate

Publicitate