Mihnea Costachi - 2014Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 3 la proba de blitz, în cadrul “Festivalului Şahului Arădean”, care se desfăşoară în această săptămână. A urcat pe podium, în condiţiile în care era cotat doar ca favoritul 14 dintre cei 63 de participanţi.

“Festivalul Şahului Arădean” cuprinde cel mai puternic turneu open al verii organizat în Romania, în acest an, sub numele “Banca Feroviară Open”, dar şi alte turnee de blitz, şah combinat (blitz pe perechi), Fischerandom şi Klotz, ultimele trei fiind variante ale jocului de şah mai puţin cunoscute, dar foarte atractive pentru mulţi iubitori ai sportului minţii.

Fondul total de premiere al festivalului depăşeşte 33.000 lei, primul clasat în turneul principal urmând a obţine 9500 lei.

La festivalul arădean participă 237 de jucători din 16 ţări. Printre aceştia se află şi juniorii albaiulieni Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) şi George Ileană (ACS Logismart Sibiu), primul în vârstă de 14 ani, iar al doilea de 13 ani. Ambii juniori albaiulieni au debutat foarte bine în turneul principal de seniori, obţinând câte 3 victorii în primele 4 partide. Mihnea Costachi a pierdut o singură partidă împotriva liderului turneului după 4 runde, maestrul internaţional Yuri Lapshun (SUA), în timp ce George Ileană s-a recunoscut învins tot în faţa unui maestru internaţional, Lucian Filip (România).

Dar cea mai frumoasă surpriză de până a festivalului acum a furnizat-o Mihnea Costachi, care, deşi era cotat doar ca favoritul 14 dintre cei 63 de participanţi în turneul de blitz pentru seniori, a avut o evoluţie excelentă, clasându-se la final pe locul 3. Din cele 9 partide disputate, Mihnea a câştigat 7, pierzând doar 2 partide împotriva celor doi mari maeştri internaţionali înscrişi în această proba şi care la final s-au clasat pe primele două locuri Branko Tadic (Serbia) şi Balogh Imre (Ungaria). Bună a fost şi evoluţia lui George Ileană, clasat pe locul 25 cu 5 puncte, în condiţiile în care la start era considerat favoritul 40.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate