A cincea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013 a avut loc în perioada 20-21 iulie, la Sinaia. La start s-a aliniat 90 de piloti.

La fel ca în etapele precedente, echipa Tontsh Automotive a fost cea care a dictat ritmul competiției la clasele participante, câștigând categoric competiția clasei I2B3 și locul II al grupei I2 prin intermediul lui Eduard Tontsch. Juniorul echipei, Mihai Aurel Beldie a avut o sclipire in ultima urcare de concurs în care acesta a reușit să recupereze un handicap de 4 secunde față de ocupantul locului 1. La finele etapei de la Sinaia, Mihai Bedie a câștigat competiția automobilelor diesel, și a obținut prima victorie a clasei H3, victorie care il propulsează în fruntea clasamentului clasei. Pilotul Gunther Craef obține victoria in clasamentul clasei I2B2 .

„ La Sinaia, ca în fiecare an, am regăsit acea atmosferă sportivă antrenantă, cu mulți spectatori, oameni cu care împărtățesc aceeași pasiune. De asemenea, un traseu foarte complex care nu permite nici cea mai mică greșeală, condimentat cu o vreme alternantă. Toate acestea au făcut din competiția de la Sinaia o etapă spectaculoasă cu multe răsturnări de situație. Din fericire pentru echipa noastră, ploaia a fost un aliat bun, aducându-ne două locuri 1, foarte importante în economia capionatului, deoarece intrăm în pauza competițională atât ca lideri ai clasamentului Automobilelor Diesel, dar și lideri ai clasei H3. Îmi doresc să ținem ștacheta ridicată și în cea de-a doua parte a campionatului și să terminăm cât mai sus în clasamente”, a declarat pilotul Mihai Beldie.

Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013 intră într-o pauză competițională, următoarea etapă desfășurându-se la Câmpulung Mușcel, în perioada 7-8 septembrie.

 
 
 

Publicitate

Publicitate