Miercuri, AJF Alba a stabilit cea de-a III-a etapă a fazei județene din cadrul Cupei României 2014-2015, faza pe județ. Celor 11 echipe care reprezintă Liga a V-a li s-au alăturat şi alte şapte formaţii de Liga a IV-a.

Jocurile se desfăşoară într-o singură manşă, pe terenul primelor echipe, considerate a fi organizatoare de joc. În situaţia în care, după consumarea celor 90 de minute de joc regulamentare, rezultatul este egal, jocul se va prelungi cu două reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute între sfârşitul jocului şi prima repriză a prelungirilor. Dacă după reprizele de prelungire egalitatea se menține, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare.

Echipele sunt obligate să folosească patru jucători născuți după 1 ianuarie 1988 pe tot parcursul jocului (regulă valabilă pentru echipele din aceiași categorie valorică).

Toate disputele au o încărcătură puternică și se așteaptă o etapă cu adevărat interesantă. Echipele au fost împerecheate ținând cont de criteriul valoric și geografic. Toate meciurile vor avea loc miercuri de la ora 15.00.

AS Național Rădești – Rapid CFR Teiuș

Național Rădești, echipă ce se află pe locul 11 în Liga a V-a, seria a doua, încearcă să mai surprindă o dată și să se impună în fața formației din Teiuș, situată pe locul 5 în Liga a IV-a. În ciuda poziției din clasament, gazdele au reușit să se califice în această etapă a competiției, după ce a trecut în primă fază de AS Șoimii Ciumbrud, scor 6-4, iar în a doua etapă de Mureșul Gâmbaș, scor 2-0.

AS Fortuna Lunca Mureșului – Metalul Aiud

Fortuna Lunca Mureșului, formație ce ocupă poziția a 3-a în seria a II-a din Liga a V-a a reușit să se califice în cea de-a treia etapă în urma aceluiași rezultat la limită, 4-3, prima dată în fața echipei CS Viitorul Unirea, iar în etapa a II-a în fața celor de la ACS Băgău. Metalul Aiud, echipă poziționată a 8-a în clasamentul Ligii a IV-a, face deplasarea la Lunca Mureș în speranța unei calificări.

AFC Micești – AS Industria Galda de Jos

Poate unul dintre cele mai tari dueluri din această etapă, confruntarea dintre cele două se anunță a fi una cu adevărat spectaculoasă, ținând cont de faptul că ambele echipe ocupă poziția de lider în clasamentele din care fac parte. Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori anul trecut, în cadrul seriei a doua din Liga a V-a, pe când făceau parte din același clasament. Au reușit să se impună câte o dată, fiecare pe teren propriu, scorul din tur fiind 3-0 pe terenul din Galda și 2-1 la Micești.

AS Limbenii Limba – AS Inter Ciugud

Limbenii Limba ocupă poziția cu numărul opt în clasamentul seriei a III-a din Liga a V-a. Adversara din cupă este Inter Ciugud, echipă ce ocupă poziția a șasea în Liga a IV-a. Disputa se anunță una interesantă, după ce Limba au ajuns în această etapă competițională în urma victoriilor cu Andreas Alba Iulia (4-3, în prima etapă) și Del Dodo Alba Iulia (5-2, în a doua etapă).

AS Viitorul Tărtăria – AS Mureșul Vințu de Jos

Viitorul Tărtăria va disputa cel mai dificil meci de până acum în Cupa României, primind vizita formației Mureșul Vințu de Jos, formație ce se află în Liga a IV-a, pe locul 11. Până în această fază a competiției, Viitorul a trebuit să treacă de CS Mureșul Săliștea (scor 4-1) și de CSO Cugir (scor 3-2).

AS Independența Cut – AS Energia Săsciori

După ce în prima etapă s-a impus categoric, cu scorul de 7-2 pe terenul celor de la FC Viitorul Răhău, Independența Cut a avut șansa de a se califica direct în etapa a III-a a Cupei României, în urma tragerii la sorți. În meciul de miercuri va întâlni formația de pe locul 12 din Liga a IV-a, respectiv Energia Săsciori.

AS Colorado Șpring – CS Arena Alba Iulia

Echipele ce ocupă ambele locul secund în ligile din care fac parte, respectiv Liga a V-a, seria a III-a (Colorado Șpring) și Liga a IV-a (Arena Alba Iulia) se vor înfrunta în partida de miercuri pentru locul care duce spre optimile de finală. Colorado Șpring nu a avut nici o emoție să ajungă în această etapă, după ce a zdrobit cu scorul de 12-3 pe Euro Șpring în prima etapă și cu 4-0 pe Hidromecanica Șugag, în etapa secundă.

AS Partizanii Sînmiclăuș – AS Pănade

Cele două formații se întâlnesc și în cupă, după ce s-au întâlnit deja o dată în acest sezon, în etapa cu numărul șapte al seriei I din Liga a V-a, partidă disputată pe terenul din Pănade, unde gazdele s-au impus cu 2-1. Cele două ocupă poziții favorabile în clasament și anume locul 3 (AS Pănade) și locul 5 (Partizanii Sînmiclăuș). Cele două au ajuns să se înfrunte în această etapă a cupei, după ce au trecut fiecare de două meciuri. AS Partizanii Sînmiclăuș au obținut victoria cu 6-1 în prima etapă în fața formației AS Perla Jidvei și cu 5-4 în deplasarea de la Progresul Fărău, în cea de-a doua etapă. În timp ce adversarii direcți de miercuri au avut emoții în ceea ce privea calificarea, AS Pănade a trecut liniștită de AS Tineretul Șona cu 3-1 și de Viitorul Biia cu 4-2.

AS Dacia Mihalț – AS CIL Blaj

Confruntarea dintre cele două este al doilea meci din cadrul Cupei României care are la bază două echipe ce fac parte din aceeași ligă, respectiv aceeași serie. Dacia Mihalț ocupă poziția 7 în clasamentul primei serii din Liga a V-a, în timp ce CIL Blaj este lider, fără nici un punct pierdut. Cele două formații s-au întâlnit în prima etapă a noului sezon, unde blăjenii au reușit să câștige partida disputată pe teren propriu, cu scorul de 4-1. Dacă Dacia Mihalț a avut mari emoții în ceea ce privea calificarea în a doua etapă a cupei, calificându-se după loviturile de departajare, scor 5-3 (1-1), Blaj s-a calificat fără emoții, după 1-3 cu Langentahl Valea Lungă. În etapa a doua a cupei lucrurile au stat invers, mihălțenii reușind să câștige cu 5-1 acasă cu AS Crăciunelul de Jos, în timp ce CIL Blaj a obținut calificarea în urma unui penalty transformat în minutul 86, în fața celor de la Unirea Cergău, scor final 2-1.

 
 
 

Publicitate

Publicitate