sah competitieColegiul Naţional “Bethlen Gabor” din Aiud  a fost sâmbătă gazda ediţiei a doua a Memorialului Hosszú Elemér, turneu organizat în amintirea regretatului maestru aiudean, fost campion naţional la şah prin corespondenţă şi unul dintre cei mai importanţi şahişti ai judeţului Alba.

Ca antrenor, Hosszú Elemér a iniţiat în tainele şahului sute de copii aiudeni, mulţi dintre elevii săi, printre care Bela Badea (Takacs), Ioan Crişan, Florin Stoica sau Lucian Ilea, ajungând în elita naţională.

Turneul a fost organizat de Asociaţia Sportiva BGK Aiud şi Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România Filiala Aiud, în colaborare cu Colegiul Naţional “Bethlen Gabor” din Aiud şi Clubul Municipal de Şah Alba Iulia.

La capătul celor 7 runde desfăşurate în sistem elveţian, podiumul a fost ocupat de un trio de jucători care au obţinut 6 puncte, fiind departajaţi de coeficientul Bucholtz: Takács Béla, Simion Comşa şi Nicolae Mârza. Învingătorul, fost coleg de echipă al maestrului Hosszu Elemer, are venerabila vârstă de 75 de ani, fiind cel mai vârstnic participant la turneu.

Pe locurile următoare s-au clasat Emanoil Pop, Gheorghe Pleşa (8 ani) şi Csegezi Elek, toţi cu 5 puncte.

S-au acordat următoarele premii speciale:

Feminin: 1.Gâlea Andrada 2.Bárdi Luiza 3.Fülöp Melinda 4.Ghiogiu Iulia

Copii sub 14 ani: 1.Pleşa Gheorghe 2.Burja Udrea Răzvan 3.Topală Tudor

Juniori peste 15 ani: 1.Kónya Elód 2.Sasu Augustin 3.Szekely Róbert

De notat şi evoluţia bună a lui Ştefan Bercu (8 ani), care, la debutul într-o competiţie de seniori, a acumulat 4 puncte, si a mezinului competiţiei, Alexandru Simina (6 ani), care a acumulat 3,5 puncte.

Turneul a fost arbitrat de Vlad Aurelian şi Bárdi Tibor.

 
 
 

Publicitate

Publicitate