Mihnea Costachi - 2014Duminică s-a încheiat la Căciulata prima probă, cea de şah clasic, a campionatelor naţionale de juniori la şah. Tinerii şahişti din judeţul Alba au fost şi de această dată în prim-planul întrecerii.

La categoria băieţi sub 14 ani Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a impus clar cu 8,5 puncte din 9 partide, multipul campion albaiulian lăsând adversarilor o singură remiză în ultima rundă, când era deja virtual campion. Mihnea obţine astfel un nou titlu de campion naţional şi calificarea la Campionatele Mondiale de juniori care se vor desfăşura în luna septembrie în Africa de Sud.

 

 

George Ileana - 2014La aceeaşi categorie de vârsta rezultate bune au obţinut şi albaiulienii George Ileană (legitimat la Logismart Sibiu) clasat pe locul 8 cu 6 puncte şi Iustin Ciorgovean (CMS Alba Iulia) clasat pe locul 17 cu 5,5 puncte, dintr-un total de 61 de participanţi.

 

 

 

 

 

Radu Tampea - 2014A doua medalie a delegaţiei albaiuliene a fost obţinută de Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 3 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani cu 7 puncte din 9 posibile. Juniorul albaiulian antrenat de Marius Ceteraş şi Mihnea Costachi se află la prima medalie la naţionalele de juniori, după ce în anul precedent s-a clasat primul în concursul naţional şcolar la categoria copii sub 8 ani.

 

 

Adrian Secheres - 2014Foarte bună a fost şi evoluţia teiuşanului Adrian Sechereş (legitimat la CSS 1 Timişoara), clasat pe locul 4  la categoria băieţi sub 16 ani cu un total de 6,5 puncte.

 

 

 

Iustin Ciorgovean - 2014

 

 

Chiar dacă nu au obţinut clasări superioare, juniorii legitimaţi la CSO Cugir şi pregătiţi de profesorul Vasile Lupu, Ianis Tarciuc (locul 30 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani), Klaid Iordăchescu (locul 60 la categoria băieţi sub 8 ani), Ilie Arion (locul 52 din 109 participanţi la categoria băieţi sub 10 ani) şi Mircea Zinca (locul 24 din 28 de participanţi la categoria băieţi sub 16 ani) au avut doar de câştigat din participarea la cea mai importantă competiţie naţională juvenilă, experienţa acumulată fiindu-le cu siguranţă benefică în competiţiile viitoare.

Merită remarcată şi evoluţia excelentă a Dianei Ciungan (CS Logic 64 Braşov), care a obţinut titlul de campioană naţională la categoria fete sub 16 ani. Junioara braşoveancă are mulţi fani în judeţul nostru, părinţii ei fiind originari din Ocna Mureş, motiv pentru care ea participă regulat la turneele desfăşurate în judeţul Alba.

Urmează probele de dezlegări (rezolvări de probleme de şah), şah rapid şi blitz la care aşteptă noi medalii de la şahiştii din judeţul Alba.

 
 
 

Publicitate

Publicitate