Sfârșitul de săptămână a adus noi medalii în palmaresul pugiliștilor antrenați de Nicolae Paștiu. Sâmbătă, la Debrecen, a avut loc Turneul Internațional de Box pentru seniori, cadeți și juniori. Alba Iulia a fost reprezentată de trei sportivi care au reușit să urce pe podium. Ștefan Pleșu și Florin Nicula au cucerit medaliile de aur, iar Ioan Pleșu medalia de argint.

Peste 100 de sportivi din 30 de țări au participat sâmbătă la Turneul Internațional de Box de la Debrecen. Și de această dată, elevii lui Nicolae Paștiu au adus la Alba Iulia cele mai strălucitoare medalii la categoria juniori. Ștefan Pleșu a obținut locul I la categoria 60 kg, Florin Nicula locul I la categoria 64 kg, iar fratele lui Ștefan, Ioan, obținut locul al II-lea la categoria 54 kg.

La acest turneu, din România au mai participat echipe din Cluj Napoca și Oradea.

„Evoluția sportivilor mei a fost una foarte bună, toți au boxat foarte bine. Din păcate, deși a câștigat detașat la ultimul meci, arbitrii au preferat să dea locul I unui sportiv din Ungaria, în defavoarea lui Ioan Pleşu”, a declarat Nicolae Paștiu.

Antrenorul a precizat că această competiție a fost finanțată de un sponsor privat și nu de Clubul Sportiv Unirea, de care aparține.

În continuare, pugiliștii din Alba Iuia se pregătesc pentru finalele Campionatului Național de juniori care vor avea loc în luna octombrie, la București.

 
 
 

Publicitate

Publicitate