csu victorieAlbaiulienii iubitori de baschet vor avea ocazia să își vadă echipa preferată în ultima reprezentație pe teren propriu din acest an. CSU Alba Iulia întâlnește sâmbătă 14 decembrie, cu începere de la ora 18:00 pe Phoenix Galați, într-o partidă care contează pentru etapa a XII-a a Campionatului național de baschet feminin, Divizia A.

Meciul se anunță a fi unul la discreția gazdelor, care joacă în Sala de Sport a Universității, în fața propriilor suporteri, este plasată mult mai bine în clasament, are un lot superior valoric și avantajul moral dat de faptul că în acest sezon a învins trupa gălățeană de două ori în manșele tur-retur din optimile de finală ale Cupei României.

În ceea ce privește prestația din campionat de până acum, CSU Alba Iulia ocupă poziția a treia în clasament (are însă o partidă în minus față de CSM Târgoviște, ocupanta poziției a doua, care o va urca pe locul secund) și a reușit să obțină până în acest moment 10 victorii, înregistrând o singură înfrângere, cu campioana ICIM Arad. De cealaltă parte, Phoenix Galați se clasează pe locul 6, cu 6 succese și 5 partide pierdute și păstrează șanse reale de calificare în playoff-ul campionatului.

În privința întâlnirilor directe, scorul este de 2-0 pentru CSU, ambele partide având loc în debutul acestui sezon, în optimile Cupei României. Atunci echipa universitară a depășit fără probleme pe Phoenix Galați, în urma unei duble manșe desfășurate în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În cele două partide, tabela de marcaj a arătat astfel: 84-58 (28-14, 21-11, 22-10, 13-23), în partida tur, respectiv 55-87 (6-18, 10-32, 27-16, 12-21), în partida retur, ambele cu CSU învingătoare. Astfel, trupa condusă de pe bancă de Miroslav Popov, a trecut mai departe în Cupă, cu scorul general de 171-113, după două partide care au arătat aproape identic. În ambele meciuri, sportivele din Alba Iulia au controlat jocul aproape în întregime, câștigând categoric trei din cele patru sferturi. Mai mult, evoluția partidelor i-a permis antrenorului sârb de la CSU să ruleze tot lotul avut la dispoziție.

„Cred că trebuie să tratăm meciul serios, să ne păstrăm concentrarea pe parcursul celor 40 de minute de joc, pentru că avem o echipă mult mai bună decăt Galațiul și nu ne dorim să se producă vreo surpriză pe propriul teren. Vrem să practicăm o apărare agresivă, să nu dăm șanse adversarelor și să câștigăm fără probleme. E bine că avem meciuri mai ușoare pe final de sezon pentru că deja este o atmosferă de vacanță la echipă, iar nivelul de concentrare nu poate să fie maxim. Trebuie însă să trecem cu bine și peste aceste două jocuri.” a declarat antrenorul Miroslav Popov

 
 
 

Publicitate

Publicitate