Mâine, echipa universitară de baschet CSU Alba Iulia va face deplasarea în Brașov, pentru confruntarea cu CSU Olimpia. Partida va începe de la ora 17.00 în sala „Dumitru Popescu” Colibași. Fetele lui Miroslav Popov se luptă pentru victoria cu numărul 5 din actuala stagiune.

După victoria fără emoții, 100-40, din etapa trecută de pe teren propriu, în fața formației Universitatea CSM Oradea, fetele antrenate de Miroslav Popov atacă podiumul și joacă în speranța victoriei cu numărul 5. Meciul pare să fie înclinat spre formația albaiuliană, din punct de vedere statistic, unde CSU Alba Iulia conduce la toate capitolele. Dacă formația din Alba ocupă poziția a 4-a în campionat, având o singură înfrângere, adversarele de mâine, CSU Olimpia Brașov ocupă poziția a 7-a în campionat, cu 3 victorii și două înfrângeri.

În confruntările directe, avantajul este clar de partea universitarelor din Alba Iulia, care conduc cu scorul de 10-0 în meciurile față în față cu brașovencele. Ultima partidă dintre Olimpia și CSU Alba Iulia disputată în Sala Forex din Brașov, s-a încheiat cu scorul de 71-60, pentru trupa oaspete.

În acest sezon, în lotul brașovencelor, condus de pe bancă de Dan Calancea, se află nu mai puțin de șase straniere, trei din Serbia, două din Statele Unite ale Americii și una din Bosnia și Herțegovina. În meciul de sub Tâmpa, de la CSU va lipsi pivotul Larisa Toma, care acuză o ușoară accidentare.

Chastity Read, cea mai bună jucătoare a formației din Alba, are o medie incredibilă de nu mai puțin de 16.8 puncte marcate pe meci. Read face foarte bine și faza defensivă, fiind cea mai bună jucătoare a echipei și în apărare, cu 9.2 puncte recuperate pe meci. Aceeași jucătoare conduce și la cele mai multe pase decisive pe joc, având o medie de 4.8 pase decisive trimise pe meci. Cea mai periculoasă jucătoare a celor de la CSU Olimpia Brașov pare a fi Zdenka Kovacevic, care este jucătoarea cu cele mai multe puncte marcate pe meci, respectiv o medie de 15.8. Aceeași jucătoare conduce și la pasele decisive, având o medie de 4 pase decisive trimise pe meci.

Trebuie să fim foarte concentrați pe acest meci, deoarece nu ne dorim să pierdem meciuri în care plecăm drept favoriți, chiar dacă jucăm în deplasare. O voi folosi, după două partide în care am menajat-o, și pe Khadijah Whittington, însă nu mă voi putea baza pe Larisa Toma, ușor accidentată. Sper să ne facem jocul nostru normal, cu o apărare agresivă, joc rapid în atac, iar astfel vom câștiga. Știu că Olimpia are foarte bune aruncătoare de 3 puncte și aleargă bine, însă noi trebuie să facem tot ce putem pentru a le opri. – a declarat Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia

După meciul de mâine, CSU Alba Iulia are o pauză de 8 zile până la următorul meci, când în data de 9 noiembrie va înfrunta pe teren propriu pe ACS Sepsi SIC, echipă ce se află în acest moment la egalitate de puncte în campionat cu CSU Alba Iulia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate