Ionel MironExperimentatul maestru aiudean Ionel Miron s-a impus în weekendul care a trecut în openul internațional de la Horezu, organizat de Asociația Județeană de Șah Vâlcea în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Patrimoniului Autentic Horezu. Turneul, destinat jucătorilor cu rating FIDE sub 2100, a reunit la start 92 de jucători din România, Moldova și Serbia.

Cotat ca favoritul numărul 3 la start, Ionel Miron a reușit un parcurs excelent, acumulând 6 puncte din 7 partide (5 victorii și 2 remize). Maestrul aiudean i-a devansat cu o jumătate de punct pe următorii clasați Sebatian-Ionuț Pavel (Suceava), Gabriel Miulescu (București), Alexandru Chirimbu (Craiova) și Aleksandar Arandjelovici (Serbia).

Ionel Miron este unul dintre cei mai experimentați șahiști din județul Alba, fiind component de bază al echipei Apulum Alba Iulia în anii ’90, perioada în care clubul juca în prima sau a doua ligă națională pe echipe. Fiind patronul unei firme din Teiuș care produce pufuleți, șahistul aiudean participă în prezent mai rar la turnee, dar atunci când o face este un oponent dificil pentru orice concurent.

Pentru succesul în acest turneu Ionel Miron a fost recompensat cu un premiu de 1000 lei.

 
 
 

Publicitate

Publicitate