_DSC0727După Borza şi Andriuc, care au reuşit să se impună în tenisul naţional şi internaţional, Cugirul pare să ofere o nouă speranţă locală. Este vorba de un băiat de 8 ani, Lucian Codea care şi-a dovedit potenţialul în cadrul unei compeţiţii naţionale care a avut loc recent la Sibiu, “Cupa Pamira”.

Tânărul talent a intrat în competiţie alături de 32 de jucători la o categorie superioară vârstei sale, categoria 10-12 ani. Organizată în sistem eliminatoriu, competiţia l-a adus pe Lucian faţă în faţă cu patru jucători, împotriva cărora a obţinut şase victorii şi trei înfrângeri, clasându-se astfel pe locul al II-a.

Băiatul se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Hărceagă, care spune despre Lucian că este o speranţă a tenisului cugirean, după cei doi campioni internaţionali, Borza şi Andriuc.

“Este de trei ani la tenis, timp în care a făcut zilnic două antrenamente pe zi, de câte două ore. Dovedeşte o pasiune şi o seriozitate de excepţie, ceea ce ne face să avem speranţe în ceea ce priveşte traseul său sportiv”, a declarat antrenorul său, Gheorghe Hârceagă.

În aceeaşi competiţie s-a remarcat o altă speranţă cugireană, Daria Fernandes care, dintr-un număr de 8 concurente, a reuşit să se claseze pe locul trei la categoria 12 ani, feminin. Cele două tinere talente activează în cadrul Asociaţiei Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir, înfinţat anul trecut.

 
 
 

Publicitate

Publicitate