LPS Alba Iulia a fost eliminată de la Turneul de baschet feminin dedicat sportivelor sub 16 ani . Motivul este unul ridicol la prima vedere. Echipa calificată la turneul final nu îndeplinea condițiile de talie, impuse de Federația Română de Baschet.

Un centimetru, atât a lipsit echipei din Alba Iulia pentru a participa la Turneul final, unde LPS s-a calificat pe teren. Federația Română a impus în acest an condițiile de talie la turneul final sub 16  ani. Astfel că fiecare echipă trebuie să aibă în lot minim două sportive de cel puțin 1,77 metri.

Echipa din Alba Iulia a avut în componență o sportivă care atingea acest barem, iar alta căreia îi lipsea un centimetru. Antrenorul echipei din Alba Iulia a refuzat să comenteze această decizie a FRB, fiind vizibil afectat de aceasta.

Locul echipei din Alba Iulia va fi luat de CSU Cuadripol Brașov, echipă care nu a avut nici o victorie. Din păcate, Federația Română de Baschet a impus un barem destul de aspru, întrucât 1,77 la mai puțin de 16 ani este o înălțime destul de greu de atins pentru o reprezentantă a sexului frumos.

 
 
 

Publicitate

Publicitate