Potrivit Liga2.ro, FRF este gata să amâne din nou startul ligiilor a II-a și a III-a. Această decizie pare să se fi luat miercuri, la sediul FRF. Hotărârea celor care conduc cele două divizii a fost argumentată de problemele pe care cluburile din cele două eșaloane le întâmpină în acest moment.

Conform sursei citate, una dintre problemele majore o constituie incertitudinile la nivel de echipe, în special în seria I din Liga a II-a, acolo unde Callatis a capitulat, în timp ce Buftea şi Bacău par a nu fi abandonat competiţia. Cum echipele de Liga a II-a intră în Cupa României, în runda care va avea loc marţi şi miercuri, federaţia se aşteaptă la surprize de genul participării unor cluburi cu echipele de juniori, tocmai pentru a nu fi excluse din campionat.

În acest sens, nu ar fi exclus ca serile să fie reduse cu câte o echipă.

Momentan sunt plecat din localitate cu problemele personale şi nu am idee despre această schimbare. Mă voi interesa şi dacă este adevărat, va da peste cap programul multor echipe, a declarat, pentru Liga2.ro, Ştefan Stana, unul dintre reprezentanţii cluburilor de Liga a III-a în Comitetul Executiv al FRF.
„Sunt discuţii în acest sens, este adevărat. Sunt probleme la Liga a II-a şi, până nu le rezolvăm, nu putem să începem sezonul. Nu ştim ce e cu Buftea, cu Bacăul, dar şi cu Callatis. Până vineri, vom lămuri situaţia în acest sens, mai ales că săptămâna viitoare e şi Cupa României, în care intră echipele din eşalonul doi”, a declarat Cornel Şfaiţer, unul dintre reprezentanţii cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF.

Radu Andone: „Mi-aș dori să începem cât mai repede”

Antrenorul divizionarei terțe Europa Alba Iulia, Radu Andone a mărturisit că și-ar dori ca ediția 2012-2013 a Ligii a III-a să debuteze cât mai curând.„Pe noi nu ne avantajează faptul că se amână. Mi-aș dori să începem cât mai repede campionatul. Așa ar fi normal, acum nu depinde de noi data la care va începe. Noi continuăm să ne pregătim pentru sezonul viitor”, a declarat Radu Andone.

De partea cealaltă, tehnicianul grupării FC Unirea Alba Iulia, Stelian Gherman nu consideră un impediment amânarea cu o săptămână a ligii secunde: „Nu știu, poate fi un avantaj un dezavantaj. Dezavantaj e că faci un program ca antrenor și apoi îl modifici.  ”

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate