Mihnea CostachiJuniorul Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) şi continuat evoluţiile excelente din acest an şi la Campionatele Europene de Şah, juniori sub 18 ani, pe echipe, de la Iaşi. Inclus de selecţionerul lotului naţional de juniori, maestrul internaţional Cătălin Ardelean, în echipa România “B”, Mihnea a terminat competiţia neînvins.

Elevul albaiulian în vârstă de 14 ani a obţinut 4 victorii cu Ştefan Tomici (România “A”), Emanuel Olinici (România “C”), Florian Mesaros (Austria) şi Sham Bratkovici (Slovenia) şi 3 remize cu Radoslaw Gajek (Polonia), Oleg Gorbanovsky (Polonia) şi Mark Kvetny (Germania). Rezultatul obţinut de Mihnea Costachi este corespunzător unei performanţe rating de 2400 (nivelul de joc al unui maestru internaţional) şi i-a adus 23 puncte ELO, puncte cu care juniorul albaiulian va ajunge la un rating de peste 2250.

Obiectivul lui Mihnea Costachi este ca până la finele anului 2014 să atingă plafonul rating 2300, ceea ce i-ar aduce automat titlul de maestru FIDE.

Mult sub aşteptări a jucat din păcate, juniorul teiuşan legitimat la CSS Timişoara, Adrian Sechereş, care a obţinut o singură remiză în cele 6 partide jucate.

Echipa România “B” în care au fost selecţionaţi cei doi juniori din judeţul Alba s-a clasat la final pe locul 9 din cele 10 echipe participante la competiţiei, reuşind să depăşească doar România “C”. Nici prima selecţionată a României nu a avut un rezultat mulţumitor, clasându-se abia pe locul 5 după Turcia, Polonia, Moldova şi Ungaria.

 
 
 

Publicitate

Publicitate